Halálra verte hét hónapos kislányát – alkoholizált, nyugtatókat szedett az „anya”

Halálra verte hét hónapos kislányát – alkoholizált, nyugtatókat szedett az „anya”

Halálra verte hét hónapos kislányát – alkoholizált, nyugtatókat szedett az „anya”

Minősített emberöléssel vádolta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt a nőt, aki 2016 nyarán – egy Sopronhoz közeli településen – halálosan bántalmazta hét hónapos kislányát. Az „anyát” akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

A vádirati tényállás szerint az akkor 28 éves nő évek óta Svájcban élt, 2008-ban született első gyermekét a testvére nevelte. A nő itthoni egzisztenciája nem volt biztosított akkor sem, amikor második gyermek születését követően, 2016 májusában hazatért, ezért néhány héttel később egy alkalmi ismerőséhez költözött.

A nő gyakran fogyasztott alkoholt, valamint nyugtatókat és antidepresszánsokat szedett, utóbbiakat egyik ismerősétől szerezte be a számára. Az elkövetés napján, 2016. október 8. napján az antidepresszáns napi ajánlott adagjának nyolcszorosát vette be. Kora délután, mivel a hét hónapos kislány sírása idegesítette, a begyógyszerezett vádlott a gyerek fejét legalább háromszor megütötte, majd felkapta a csecsemőt és nagy erővel, hosszasan rázta, amitől a baba szinte azonnal meghalt. Az elkövető a kislány testét ezt követően a földre fektette és rendet rakott a szobában; órákkal később így talált rájuk a nő élettársa, aki segítséget hívott, de akkor a gyerek már nem élt. Halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, e bűncselekmény 10 évtől akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »