Halálos lövöldözés volt egy floridai reptéren

A legfrissebb hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt őrizetbe vették.

Elsőként öt áldozatról és egy fegyveresről számolt be Twitter-posztjában Ari Fleischer, korábbi fehér házi szóvivő, a rendőrségre hivatkozva.

A Broward megyei sherif hivatala azt közölte: “több halottja” van a lövöldözésnek. Hozzátette, nyolc embert szállítottak kórházba. A tájékoztatás szerint a lövöldözőt őrizetbe vették, egyenlőre a támadó indítékait vizsgálják.

A CNN hírtelevízió öt halálos áldozatról számolt be.

Hírdetés

Véletlenszerűen lőtt a tömegbe

Egyelőre csak annyit tudni, hogy az egyik terminál csomagkiadásánál történt a lövöldözés. A szemtanúk szerint a húszas éveiben járó tettes véletlenszerűen lőtt a tömegbe, és csak akkor hagyta abba a tüzelést, amikor kifogyott a lőszere – írja az cnbcnews.com. Értesüléseik szerint azonosították a lövöldözőt: a 26 éves Esteban Santiagóról van szó.

A terminálról mindenkit evakuáltak. A repülőtér felfüggesztette működését, a  hírtelevízióknak a repülőtérről sugárzott felvételein az látható, hogy több száz ember tartózkodik a kifutópályán.

A CNN hírtelevízió úgy értesült, sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »