Halálos kompbaleset a Fülöp-szigeteken

Halálos kompbaleset a Fülöp-szigeteken

Kigyulladt egy komp a Fülöp-szigetek északkeleti részén, legalább hét ember meghalt – közölte a helyi parti őrség hétfőn.

A tájékoztatás szerint a hajón 134-en utaztak, de a legtöbb utast és a legénység tagjait sikerült kimenteni. Heten eltűntek, huszonhárman megsérültek, közöttük van a komp kapitánya is. Az M/V Mercraft 2 nevű hajó a Quezón tartománybeli Real város kikötőjéhez közeledett Polillo szigetéről.

Hírdetés

A tűz nyilvánvalóan a gépházból indult ki – mondták a tisztviselők. A lángokat megfékezték, és a roncsot Realban partra vontatták.

A parti őrség által közzétett képeken látható, hogy a lángok kiterjedtek a komp egész felületére, felette sötét füst gomolygott. A sérülteket hordágyon vitték a várakozó mentőautókhoz.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a tengeri balesetek a viharok, a rossz műszaki állapotban lévő, illetve gyakran túlzsúfolt hajók, valamint a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt. Mintegy harmincöt éve, 1987 decemberében ott történt világ legsúlyosabb tengeri katasztrófája: a Dona Paz komphajó elsüllyedt, miután összeütközött egy üzemanyagot szállító tartályhajóval, és több mint 4300 ember életét vesztette.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »