„Halálos fenyegetéseket kaptam” – a portugál „hekker” az MNO-nak

„Halálos fenyegetéseket kaptam” – a portugál „hekker” az MNO-nak

Továbbra is tagadja Rui Pinto, hogy ő áll a Football Leaks mögött, jogi útra is tereli a Marca cikke miatt kirobbant ügyet.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Marca című spanyol sportlap hétfőn arról írt, hogy a világsztárok szerződéseit nyilvánosságra hozó Football Leaks mögött egy 27 éves, Budapesten élő portugál hekker, Rui Pinto áll. Az érintettek – azaz a Football Leaks és Rui Pinto – azonban tagadták, hogy közük lenne egymáshoz, erről is beszámoltunk.

Túl messzire ment vicc

Sikerült elérnünk Rui Pintot, aki üzenetében azt írta: jogi lépéseket tesz a Marca ellen. „Amit tettek, nem újságírás. Ez rossz hír keltése. Egy újságíró nem publikálhat valamit, ha nem bizonyosodott meg forrása megbízhatóságáról. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhetett” – írta angolul, s a Marca információra reagálva közölte, hogy nem büntetett előéletű. Hozzátette:

„Nem tudom, hogy ezt a kamu sztorit ki és miért alkotta meg a lejáratásomra. De ha viccnek szánta, túl messzire ment. Egyébként ímélben halálos fenyegetéseket kaptam, szóval rendőrségi vonatkozása is van az ügynek.”

A történetet egyébként nem a Marca írta meg elsőként: múlt héten már portugál honlapokon is felbukkant. Az információk egy Football Leaks Revealed (azaz Football Leaks felfedve) nevű, névtelen szerző által működtetett blogról származtak. Ott azonban már nem elérhető az írás, amelynek információi a Marca cikkében is megjelentek.

Budapest igaz

Volt némi igazságtartalma is az ügynek: Rui Pinto tényleg Budapesten él, a 888-nál dolgozó honfitársával például egy Benfica-meccs alatt beszélgetett. Az MNO információi szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult történelmet, a 2012–13-as tanévben pedig innen került Erasmus-ösztöndíjjal rövidebb időre a Portoi Egyetemre.

Úgy tudjuk, hogy az ELTE Körösi Csoma Sándor Kollégiumában is lakott. Kerestük az ügyben az ELTE-t és a kollégiumot is, utóbbi csak annyit közölt az MNO-val, hogy az ELTE adatvédelmi szabályzata miatt „a megkeresésében foglalt adatok nem továbbíthatók, így a megkeresésére nem áll módunkban válaszolni”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »