Halálos buszbaleset történt Hunyad megyében

Halálos buszbaleset történt Hunyad megyében

Egy halottja és 32 sérültje van annak a buszbalesetnek, amely hétfő hajnalban történt Hunyad megyében, a Tataresd és Gothátya települések közötti országúton – közölte a katasztrófavédelem.

A balesetben elhunyt személy egy Vâlcea megyei nő. A 32 sérült állapota stabil, őket a dévai, a vajdahunyadi, a szászvárosi és a marosillyei kórházakba szállították. Többségük koponya-, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedett, mindannyian eszméletüknél vannak – tájékoztatott a Hunyad megyei mentőszolgálat sajtószóvivője, Călin Dumitrescu.

Hírdetés

A busz többi 37 utasát, akik épségben megúszták a balesetet, egy marosillyei motel fogadta be.

Az első vizsgálatok szerint fáradtan vezetett a sofőr, ez idézte elő a balesetet. Nem igazította a busz sebességét az útviszonyokhoz, egy bal kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett és az felborult. A rendőrök ellenőrizni fogják, hogy a két sofőr betartotta-e a vezetési és pihenőidőket – mondta a megyei rendőr-főfelügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu.

A felborult autóbuszban összesen 72-en utaztak, köztük két sofőr. Az utasok többsége munkás, akik Spanyolországból jöttek hazafelé, Râmnicu Vâlceára. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »