Halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés volt az USA-ban

Halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés volt az USA-ban

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában, az első információk még három sebesültről szóltak, számuk azonban növekedett, és egy halott is van. A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel – írja az MTI.

A feltételezhető tettes, egy 15 éves ázsiai fiatal férfi elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette, majd kora délutáni bejelentés szerint elfogták, őrizetbe vették és jelenleg kórházban ápolják. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan fésülik át. Az első információk még három sebesültről szóltak, később azonban kiderült: hat főre emelkedett a sebesültek száma, és egy halottja is van a támadásnak. A kórház közlése szerint két sebesült állapota válságos.

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonaikat és jól zárják be az ajtókat.

Hírdetés

Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető 15 éves és nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Egyetlen elkövető, nem volt társa – tette hozzá Villanueva. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását is.

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szorosan figyelemmel követi az eseményeket. „A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait” – olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »