Halálos áldozatokat követeltek az áradások Vietnamban

Halálos áldozatokat követeltek az áradások Vietnamban

Legalább 25-en meghaltak a Vietnam középső részét hét végén sújtó áradásokban, amelyek miatt mintegy 240 ezer ház részben vagy teljesen lakhatatlanná vált – közölték hétfőn a hatóságok.

A katasztrófaelhárítás tájékoztatása szerint a halálos áldozatokon kívül négy eltűntet is számon tartanak.

A természeti katasztrófa sújtotta övezetről készült légi felvételeken látható, hogy egyes lakott területek teljesen víz alá kerültek.

 Sok ház lakhatatlanná vált a Vietnam középső részét sújtó áradásokban STR / Vietnam News Agency / AFP  

„A vízszint olyan gyorsan emelkedett. Elvitte a rizstermésünket, tyúkjainkat, kacsáinkat, mindenünket, ami volt” – panaszolta az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva Nguyen Khac Vinh, az áradások által legjobban érintett Quang Binh tartomány egyik lakosa.

Vizsgálatot indítottak

A kommunista rezsim hivatalos médiumai az áradásokkal kapcsolatban megemlítették egy Ha Tinh tartománybeli vízerőműnek a szerepét, ahonnan előzetes figyelmeztetés nélkül nagy mennyiségű vizet engedtek ki. A történtekkel kapcsolatban vizsgálat indult.

Mindeközben a délkelet-ázsiai ország felé tart a Fülöp-szigetek felől a Sarika tájfun, amely várhatóan szerdán éri el Észak-Vietnamot. A meteorológusok szerint a Sarika a végéhez közeledő esős évszak legjelentősebb ciklonja lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »