Halála után is mérgezi életterünket Biszku: engedély nélkül szórták szét hamvait, de nem árulják el, hogy hol

Halála után is mérgezi életterünket Biszku: engedély nélkül szórták szét hamvait, de nem árulják el, hogy hol

Nem volt engedély a kommunista hóhér temetésére. Biszku hamvait egy erdőben szórták szét.

Május elsején, még a vörös ünnepség előtt kora reggel és szűk körben, a nyilvánosság kizárásával szórták szét a 95 éves korában, április elején, a Mazsihisz kórházában felfordult Biszku Béla hamvait. A búcsúztatást szervező Népi Front szerint a szertartás az egykori belügyminiszter végakaratának megfelelően történt egy olyan területen, melyet Biszku nagyon kedvelt. A Bors információi szerint a szóban forgó budai erdő a második kerületben található.

A lap utánajárt, hogy mennyire felelt meg a szertartás a jogszabályoknak. A temetkezési törvény szigorú kitételeit kell betartani, ha a hamvakat temetőn kívüli területen akarják széthinteni. Szükséges hozzá a tulajdonos – az ingatlan kezelőjének, jelen esetben az önkormányzatnak – a hozzájárulása. Népegészségügyi szempontok miatt gondoskodni kell arról, hogy a hamvak biztosan a talajba mosódjanak.

Ilyen szertartásra azonban a jelek szerint nem kértek engedélyt az illetékes önkormányzattól és a még szóba jöhető másik kerülettől sem. A lap érdeklődésére a II. és a III. kerület is azt közölte, nem tudnak ilyen kérésről, bejelentés és kérés sem érkezett hozzájuk hamvak szórására.

A helyszínen a Népi Front megjelölt egy fát, de azt csak a résztvevők tudják, hol vannak pontosan ’56 bosszúállójának hamvai. Így később is csak ők tudják látogatni a területet. Attól tartanak ugyanis, "a jobboldaliak meggyaláznák a nyughelyet".

A Bors úgy értesült, a kommunista szertartáson a családból csak Biszku húga, Magdolna jelent meg, két lánya közül viszont egyik sem. Megjelent továbbá az egykori miniszter legközelebbi barátja, Katrin, akinek Biszkuhoz való kötődése nem ismert.

Egy budai erdőben szórták szét Biszku elvtárs hamvait, jobboldali atrocitásra sajnos nem volt lehetőség

Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs, te nagy formátumú, becsületes ellenálló, aki az emberi haladásért dolgoztál!

Skrabski Fruzsina: kivárták Biszku halálát

Holnap ki a Soros?

Ez az elszámoltatás is sikerült a Fidesznek: börtön helyett a Mazsihisz kórházában patkolt el Biszku


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »