Haladék az UEFÁ-tól a bajnokság folytatásának megszervezésére

Haladék az UEFÁ-tól a bajnokság folytatásának megszervezésére

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) haladékot adott hétfőn a Román Labdarúgó-szövetségnek arra, hogy a Liga 1-es bajnokság folytatására tervezett versenynaptárat véglegesítsék. A hazai illetékesek június elsejéig a mérkőzésrendezés feltételeiről is szeretnének megállapodni.
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta a romániai szövetség kérését, és meghosszabbította a bajnokságok folytatására tervezett versenynaptárak bejelentésének határidejét.

A kontinentális testület, mint ismeretes, legkésőbb hétfőre várta, hogy az országos futballszervezetek közöljék a pontvadászatok 2019–2020-as befejezésére vonatkozó elképzeléseiket, de mint azt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közleményében jelezte: ennek nem tudtak eleget tenni, mert a távolságtartásra vonatkozó rendeletek továbbra is hatályon vannak, ugyanakkor enyhítésre számítanak a közeljövőben.

„A romániai hatóságok közölték, hogy kéthetente felmérik az aktuális helyzetet, és annak függvényében enyhítésre is van kilátás. Ezért kérte az FRF az UEFA-tól, hogy hosszabbítsa meg a határidőt június elsejéig. Az UEFA ma (szerk. megj: tegnap) ezt jóváhagyta” – közölte hivatalos honlapján a sportszervezet.

Hírdetés

A koronavírus-járvány miatt Európában felfüggesztett bajnokságok közül mostanáig már a német és a magyarországi élvonalban is rendeznek tétmérkőzéseket, itthon pedig továbbra is a június közepére időzített folytatásban reménykednek.

Erre persze csakis zárt kapuk mögött lesz majd lehetőség, és a nyugati országok által kidolgozott egészségügyi előírásokat követve példaként próbálják kialakítani a megfelelő körülményeket a bajnoki mérkőzések szervezéséhez.

Arra számítanak, hogy június elseje után már csoportos edzéseket és barátságos mérkőzéseket is szervezhetnek a jelenleg edzőtáborban lévő Liga 1-es csapatok.

– mondta korábban Justin Ștefan, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) főtitkára. A versenynaptárra vonatkozó elképzelést már továbbították az FRF-hez, amely hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy a június elsejei határidő a mérkőzésrendezés egészségügyi feltételeinek kidolgozásához is kellő időt biztosít.

A Liga 1 rájátszása Kolozsvári CFR–FCSB, Craiova–Botoșani és Astra–Medgyesi Gaz Metan párosítás szerint folytatódik a felsőházban. A kényszerszünet során, mint ismeretes, a Craiova edzőt váltott, de a hétfői sajtóhírek alapján a Medgyesi Gaz Metan szakvezetője, Edi Iordănescu is távozni készül, ezért nem jelent meg az edzésen.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »