Hajrá, magyarok! Nekik szurkolhatunk csütörtökön a vizes vb-n

Öt év után ismét Magyarország ad otthont a vizes világbajnokságnak, amelynek versenyei július 3-ig tartanak. A hirado.hu mindennap megmutatja, kik azok a magyar versenyzők, akikért az aktuális versenynapon szoríthatunk. Csütörtökön a két nappal ezelőtt parádés úszással világcsúcsot javító Milák Kristóf mellett még hat magyar úszónak is szurkolhatunk egyéni számokban a délelőtti előfutamokban, ketten – Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz – pedig már biztosan döntőt úsznak este. A férfi vízilabdacsapat Brazíliával vív csoportmérkőzést.

Második Budapesten szerzett aranyérme felé vezető első lépéseket teheti meg ma Milák Kristóf, aki délelőtt a 100 pillangó előfutamában ugrik medencébe. A kedden 200-on világcsúcsot repesztő olimpiai bajnokunk esélyei már csak azért is nagyok, mert legnagyobb riválisa, az amerikai Caeleb Dressel szerdán az összes futamról visszalépett.

A szám másik magyar indulója Szabó Szebasztián, az elődöntőt csütörtök, a döntőt péntek este rendezik – reményeink szerint mindkét magyar rajtkőre állhat majd.

Rajtuk kívül öt magyarnak – Burián Katalin, Molnár Dóra, Lobanovszkij Maxim, Varga Dominika, Késely Ajna – szoríthatunk egyéni számokban a délelőtti előfutamokban, sőt a férfi 4×200 méteres gyorsváltó is megméretteti magát.

Hírdetés

A délelőtt indulók közül remélhetőleg minél többen érdekeltek lesznek az esti elődöntőkben, annyi azonban már biztos, hogy Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz ott lesz a 200 hát döntőjében – előbbi az ötödik, utóbbi a nyolcadik idővel kvalifikálta magát. Esetükben tehát már az éremszerzés is óriási bravúr lenne, reálisan a pontszerzésben reménykedhetünk.

9:00: Úszás – előfutamok

18:00: Úszás – elődöntők, döntők

21:00: Vízilabda – csoportmérkőzés


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »