„Hajrá, Fidesz, de azért a korrupció…”

„Hajrá, Fidesz, de azért a korrupció…”

Ugyanolyan kulturális közeget szeretne a Fidesz budapesti elnöke a fiának, mint amiben ő nőtt fel, ezért szavaz nemmel – derült ki a Fidesz népszavazást megelőző országjárásának csömöri állomásán. Volt sorosozás, riogatás, és célkeresztbe került több baloldali és brüsszeli politikus is, akiknek „az indokolatlan és ostoba megfelelési kényszerük” nem tetszik Kocsis Máténak.

Tudta? Az élet szép – fogadta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik villanyoszlopra kiragasztott plakátja szerda este Csömörön azokat, akik Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester, a Fidesz budapesti elnöke lakossági fórumára érkeztek a Petőfi Művelődési Házba. A plakátot jó érzékkel a bejárat előtt helyezték el, de az érkezőket nem tudták kizökkenteni. Ők a „Ne kockáztassunk!” hívószóra érkeztek. A másfél órás fórumon volt minden, ami az ilyen közönségnek kell. Sorosozás, riogatás, „Hajrá Fidesz!”, Gyurcsány Ferenc, Brüsszel és a már ismert kvótaellenes jelszavak.

– Kint van az urad, nem tudom, mit csinál, de beküldöm. Még leülnek a helyére, aztán állhat végig – mondta egy idős, szemüveges hölgy a mellette ülőnek. Az igyekezete érthető volt, mert majdnem 50 embert sikerült bezsúfolni a szűk helyiségbe, és hogy valóban forró legyen a hangulat, arról már korábban gondoskodtak. Az ablakok egy részét ugyanis valamilyen okból beszögelték. – Rá mondták azt a sok disznóságot – kommentálta egy másik nyugdíjas, amikor bemutatták a vendégelőadó Kocsis Mátét (nyilván Ungár Klára korábbi kijelentéseire utalt a résztvevő, amikor a politikusnő homoszexuálisnak nevezte a fideszes polgármestert).

„Eltörpül”A Mengyi-ügy eltörpül az igazán nagy kérdéshez, a népszavazáshoz képest. A 444.hu tudósítása szerint ezt maga a Voldemortként emlegetett fideszes Mengyi Roland mondta a Borsod megyei Bőcsön, ahol a terület országgyűlési képviselőjeként tartott előadást a népszavazásról. A portál szerint az ügye, amelyben a parlament hétfőn felfüggesztette a mentelmi jogát, szóba sem került a fórumon, sőt, a több száz résztvevőtől még tapsot is kapott. (MN)

Ami biztos, hogy a fórumon a show-t Kocsis Máté vitte el. Kivetítőn, szájba rágós alapossággal pörgette végig a közönségnek, hogy miért veszélyes a „példátlan migrációs hullám”, amelynek „utánpótlása korlátlan”. Ezt a térképen vastag, piros nyilakkal szemléltették, amelyek átmentek a kis, zöld Magyarországon. Megtudhatta mindenki, hogy „csak népszavazással állíthatjuk meg Brüsszelt”, amely képes volt megkerülni a nemzeti parlamenteket, majd az uniós vezetők hamis érveit állították szembe a valósággal. Például hogy a migrációra a munkaerőhiány miatt van szükség, pedig valójában nem is, hiszen Európában 22 millió munkanélküli van, és a nagy német cégek eddig mindössze 54 bevándorlót tudtak alkalmazni. Mindennek megadták az ellenpárját, kész válaszként tálalva a közönségnek, amelynek nem volt más dolga, mint a megfelelő helyeken tapsolni vagy pfujolni.

– A politikailag korrekt kategória, a PC valójában a világ legnagyobb cenzúrája, mert valakik elmondják, hogy miről nem lehet beszélni. Kölnben például 5 napig titkolták a hatóságok a nők elleni támadásokat, illetve hogy bevándorlók követték el őket – mondta Kocsis. Később vélhetőleg ez az állítás is segített előhozni több kérdező bátorságát. Egy férfi például, aki nem akart politikailag korrekt lenni, előállt azzal, hogy ő ki meri mondani, hogy Soros György zsidó. Erre utóbb Kocsis Máté korrekten reagált, amikor azt mondta, hogy nem a vallási hovatartozásból kell kiindulni, mert az irreleváns, hogy kinek mi a vallása. – Inkább a pénz felől kell megközelíteni, hogy kinek jó egy gyenge Európa – fogalmazott.

„Hajrá, jobboldal, hajrá, Fidesz” – mondogatta néha félbeszakítva a beszédeket Béla bácsi, akit még a körülötte ülők sem tudtak visszarángatni a helyére. Az említett rigmusokat elsősorban Soros György neve hozta ki belőle.

Nem lettünk volna ezen az estén (sem) az európai baloldali politikusok helyében. Kocsis Máté azt mondta, hogy mivel Brüsszel a népszavazást támadja, ha van indulat, akkor az egyes uniós politikusok ellen kell hogy irányuljon. Meg is jelent három név és kép a kivetítőn: Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszteré, Martin Schulz európai parlamenti elnöké, illetve Jean-Claude Juncker bizottsági elnöké. Kocsis bírálta a hibás döntéseiket, „az indokolatlan és ostoba megfelelési kényszerüket”, illetve a politikai korrektségüket, ami miatt neki nem tetszik az illetők munkássága. De célkeresztbe került Gyurcsány Ferenc is, aki bár Demokratikus Koalíció néven alapított pártot, mégis fél a demokráciától, mert bojkottra szólít fel.

Megtudhattuk a lakossági fórumon, hogy Brüsszel már nemcsak a migránsok egyenes ági, hanem oldalági rokonainak is lehetővé akarja tenni a bejövetelt Európába családegyesítés címén. Kiderült továbbá, hogy a józsefvárosi polgármester egészen más okból megy el nemmel szavazni október 2-án, mint Kubatov Gábor Fidesz-alelnök. (Utóbbi azt mondta, a fia jövőjét félti, mert a lányait reményei szerint elveszik majd jóravaló fiatalemberek, és eltartják őket.) Kocsis Máté ezzel szemben azt akarja biztosítani fiának, hogy ugyanolyan kulturális közegben nőjön fel, mint amilyenben annak idején ő töltötte gyerekkorát.

Amikor a fórum vége felé Béla bácsi ismét a „Hajrá, Fidesz” felkiáltással felállt, majd a „de azért a korrupció…” szavakat mondta, gyorsan leültették. A fórum résztvevői inkább nem kockáztattak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »