Hajómalom Fesztivál, Emmer Péter-koncert, Borpiknik a Komáromi járásban – programajánló

Hajómalom Fesztivál, Emmer Péter-koncert, Borpiknik a Komáromi járásban – programajánló

Érdemes kimozdulni picit otthonainkból, íme a kínálat!

Komáromi nyár

Jó hír a vállalkozóknak, művészeknek és a kultúrakedvelőknek: Nem marad el a Komáromi Nyár

Augusztus 13-15., Gúta

3 napos buli a Palace-ban

A Gútai vásár és búcsú idején is elhozzuk nektek a legjobb hangulatot! meglepetés vendégekkel készülünk nektek, szóval van minek örülni 😉

Bővebb infó itt

Augusztus 14-15., Gúta

Immár 3. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál a festői szépségű gútai hajómalom területén. A fesztivál mindkét napján számos koncert és kísérőprogram várja a szórakozni vágyó vendégeket, amelyeket folyamatosan ismertetünk az esemény facebook oldalán.

Péntek – 14.8.2020

Koncert1: Funk you – Slan Poetry Koncert2: LAST BLUES BAND (Sárközi Imre emlékére) Koncert3: GrooveTrain Koncert4: Dévényi Tibi bácsi – disco

Szombat 15.8.2020

Koncert1: Koncert2 – Estendøn Koncert3 – Parno Graszt Koncert4 – Pósfa zenekar

bővebb infó itt

Augusztus 15., Komárom

Komáromban egy nap a környezettudatos életmódért – a konyhától egészen a gardróbig. Programok kicsiknek, nagyoknak, családoknak, fiataloknak.

Hírdetés

Program: Terasz: 14:00-14:15 Megnyitó o.z Za udržateľné Podunajsko , o.z Za vedomé Komárno , o.z KompAkt Slovakia 14:20 – 14:50 Mi fán terem a Permakultúra? (HU) Előadó: Szegi Aranka – o.z KompAkt Slovakia

15:00-15:20 Környezettudatos háztartás és élet, generációs szakadék : szülők inspirálása a környezettudatosságra Előadó: Gál Várady Tamara (HU)

15:30 – 15:55 Meseolvasás – Gréta a bálna Gyermekeknek hulladékkezelési játék : Mit hova dobjunk – PET palackok,konerv,csomagoló, papír, üveg (HU)

16:10-16:45 Hogyan legyél környezettudatos Felvidéken?(Interaktív beszélgetés,tapasztalatok a környezettudatos életmód kialakításáról, általános tisztítószer készítése) Előadó: Gál Várady Tamara és Pék Pál (HU)

Bent az étteremben

17:00 – 17:30 A fenntarthatóság,zero waste,körforgásos gazdálkodás? , A gardrób mint a hulladékgazdálkodás része – Pék Pál (HU)

17:50-18:10 Quiz o udržateľnosti (SK) Nyeremény: meglepetés

18:30– 19:20 Ing. Zuzana Matejičková (SK) Vplyv módneho priemyslu na životné prostredie

19:45 Filmest (HU)

Belépés: Ingyenes

Augusztus 15., Bátorkeszi

A bátorkeszi borászok nagy szeretettel, nyitott pincékkel és finom borokkal várnak minden kedves borkedvelő vendéget. A rendezvény ideje alatt a Szentlászló, a Galambos és a Tőkésút pincesorokon is nyitva állnak majd a kijelölt borospincék. A borokat kóstolójegyek ellenében lehet megkóstolni, amelyekhez a kijelölt borosgazdáknál juthatnak hozzá. !!!A RENDEZVÉNY INGYENES!!!

Augusztus 15., Komárom

Magyar Állami Népi Együttes /Hagyományok Háza/ Megidézett Kárpátalja – Hágókon innen és túl

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat. (Azok a ruszin népek, melyek mai napig őrzik II. Rákóczi Ferenc emlékét, büszkén vallják, hogy őseik a magyarokkal együtt hűségesen védték a „nagyságos fejedelem” várait.) A rendezvény a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések betartása mellett zajlik, ezért a belépés csak korlátozott számban lehetséges. BELÉPŐDÍJ: 5,- € Online jegyelővétel az Egressy Béni VMK weboldalán: www.mskskomarno.sk, vagy pedig az előadás előtt egy órával a VMK jegypénztárában.

Augusztus 22., Ifjúságfalva

Augusztus 22., Keszegfalva

Augusztus 22., Ógyalla

Augusztus 22., Lakszakállas

Ógyalla

Augusztus, Komárom

Minden nap várja az érdeklődőket a csónakkölcsönző a Holt-Vág parton.

Nyári élmények a Komáromi Szabadidőközpontban

Kiállítás a Duna-menti múzeumban

Izsa – tojásfestő és keramikus kiállítás

Körkép.sk/kpa


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »