Hajóbaleset: nyomokat próbáltak eltüntetni a szállodahajón

Hajóbaleset: nyomokat próbáltak eltüntetni a szállodahajón

Újrafestették a Viking Sigyn orrát, a dél-koreai média szerint azért, hogy eltüntessék a Hableánnyal történt ütközés nyomait.

Továbbra is Visegrádon áll a május 29-i dunai hajóbalesetben részes Viking Sigyn. A szállodahajó a 28 emberéletet követelő tragédia után két nappal elhagyta Budapestet, és folytatta útját 180 utasával Passau felé, majd eredeti menetrendjét követve visszafelé indult Budapestre. Az csak hétfőn derült ki, hogy végül a főváros helyett Visegrádon köt ki a hajó. Azóta is ott áll, elvileg ma távoznak a régi utasok, és jönnek az újak, akikkel szerdán indul vissza Németország felé.

A rendőrség állította, hogy a nyomozók meghallgatták a szállodahajó személyzetét és minden utasát, lefoglalták a hajóvezető telekommunikációs eszközeit, a szállodahajó szerverét, a radarképernyő és a teljes rádióforgalmazás adatállományát rögzítő adathordozókat, és 4896 darab digitális fényképfelvételt készítette a több mint nyolc órán át tartó szemlén. Ennek ellenére a dél-koreai külügyminiszter, majd a magyar áldozatok ügyvédje is kifogásolta, hogy a magyar hatóságok nem foglalták le a Viking Sigynt.

Hírdetés

Talán ennek a hatására most hétfőn a rendőrség újabb szemlét tartott a szállodahajón további bizonyítékok beszerzése és a tényállás teljes körű tisztázása érdekében.

A média képviselői is megjelentek Visegrádon, és a dél-koreai hírügynökség tudósítójának feltűnt, hogy a hajó orráról eltűntek a május 29-i ütközés nyomai: Vélhetően újrafestették a baleset után láthatóan sérült részt, a tudósító szerint azért, mert el akarták tüntetni a bizonyítékokat.

Az MTI által készített kombófelvételen is jól látszik a különbség a Viking Sigyn május 30-i és június 10-i állapota között.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »