Hajnalig egyezkedett Merkel Davutogluval

Hétfő hajnalig tárgyalt Brüsszelben a rendkívüli uniós csúcsot megelőző egyeztetésen a legfontosabb kérdéseiről a német kancellár a török kormányfővel.

Az Európai Unió és Törökország vezetőinek csúcstalálkozója a hétfőn kezdődik, melynek célja, hogy megvitassák a migrációs válság kezelésének legfőbb kérdéseit. Kiszivárgott értesülések szerint a napirenden egy olyan akcióterv szerepel, amely keretében Ankara állítólag kötelezettséget vállal arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat – számoltak be Angela Merkel és Ahmet Davutoglu találkozójáról német kormányforrások.

Cserébe az EU hárommilliárd eurót ajánlott a török menekültpolitika támogatására, ígéretet tett továbbá a vízumliberalizációs tárgyalásoknak, valamint a tagjelölt Törökország integrációjának a felgyorsítására

A csúcs két főszereplőjének tekintett német kancellár és a török miniszterelnök órákon keresztül tartott találkozóján részt vett a soros európai uniós elnöki tisztséget betöltő Hollandia kormányfője, Mark Rutte is.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »