Hajléktalanok sorsa múlik egy közbeszerzésen

Hajléktalanok sorsa múlik egy közbeszerzésen

Nem lesz gond a hajléktalanok étkeztetésével – ígéri a szociális államtitkár. A Hajléktalanokért Közalapítvány munkája azon múlik, hirdetnek-e győztest a megismételt közbeszerzésen és karácsony előtt megköthetik-e vele a szerződést.

November már krízis időszaknak számít. A nagy segélyszervezetek mellett egyre többen próbálnak segíteni a rászorulóknak, a Magyar Önvédelmi Mozgalom például a főváros XVIII. kerületében osztott ételt és ruhát. Eközben a naponta meleg ételt biztosító Hajléktalanokért Közalapítvány következő két évi anyagi forrása veszélybe került, mert a célra kiírt közbeszerzésen nem hirdettek nyertest. A négymilliárd forintos pályázat 4 ezer nehéz sorsú embernek biztosítja a napi betevőt. A szakállamtitkár szerint nem lesz gond.

„A mostani jelzések alapján december elején pozitívan tudjuk zárni, december első hetében a pályázatot, úgy tűnik, hogy a megismételt pályázatnak lesz nyertese és legkésőbb december 20-ig megtudjuk kötni a támogatási szerződést, tehát január elsejétől az ételszállítás nem kerül veszélybe” – jelentette ki Czibere Károly.

A Heti Betevő Egyesület online jótékonysági művészeti aukciót hirdetett, ahol mások mellett Alföldi Róbert színművész ajánlott fel alkotást, a licit december 3-ig tart. Kizárólag adományokból biztosítanak hetente több mint félezer adag éttermi minőségű meleg ételt.

 „Amikor elkezdtük akkor szinte csak hajléktalanok voltak, most meg már nagyon sok családos, nyugdíjas, tehát olyan ember, akinek van hol laknia, de mégis nagy segítség az a heti egy meleg étel és eljönnek sorba állnak. Én azt gondolom, aki eljön és beáll egy ilyen sorba, az rászoruló és nagyon sok, egyre vegyesebb a kép, hogy kik jönnek el ételért” – ismertette Lőrinczi Krisztina, az ötletgazda.

Több mint 10 ezer hajléktalant tartanak számon az országban, ebből körülbelül négyezren Budapesten élnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »