Hagyományos túra a Felvidéken – Párizsi-mocsarak és környéke

Hagyományos túra a Felvidéken – Párizsi-mocsarak és környéke

III. Túra a Felvidéken címen hirdették meg az Ister-Granum régió természetjáró egyesületei azt a túrát, amelyen február utolsó hétvégéjén száznégyen vettek részt, és együtt fedezték fel a Köbölkút – Kisújfalu környékének kincseit, és a Párizsi mocsarak varázslatos vidékét.

A Hamahama Természetjáró Egyesület, az Esztergom Anno és a Kalandos Dunakanyar egyesületeihez ezúton is csatlakoztak a felvidéki Chlabaturism-Helemba képviselői.

A közösen szervezett túra Köbölkúton vette kezdetét. Az útvonal a Párizsi mocsarak egyedi turistaútjain vezetett a kilátóig, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a nádtengerre, a kanálisokra és a mocsarakhoz tartozó egyedi különlegességre, az Aradi-tóra. Onnan Kisújfalura ment a csapat, ahol frissítővel várták őket, majd a kisúfalui pincéknél a Szabó Borászat vendéglátása utána a Kopasz-hegy és az azt körülvevő négyes fokozatra becsült védett terület volt az úticél, végül Köbölkúton fejeződött be a tizenhárom kilométeres körtúra, ahol gulyással várták a csapatot.

Hírdetés

„104 lelkes résztvevővel indultunk el, hogy felfedezzük a Párizsi-mocsarak csodálatos világát. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a napsütéses idő ideálissá tette a túrázást. Kisújfalun finom zsíros kenyérrel vendégeltek meg minket, majd a Szabó Borászatban felfrissültünk egy kis borkóstolóval. A finom nedűk megédesítették a fáradalmakat és egyúttal lehetőséget teremtettek a beszélgetésre és az élmények megosztására. A napot egy igazi magyaros gulyással zártuk Köbölkúton. Köszönjük mindenkinek a részvételt és a jó hangulatot, reméljük, hamarosan újra együtt túrázhatunk!” – tette közzé a Chlabaturist-Helemba turisztikai egyesület a világhálón.

A szervezők közzé tették, hogy a legközelebbi koprodukciós túrát a Börzsönyben szervezik meg április derekán, amikor bejárják a vidéket Szobtól Nagybörzsönyig, s ahová várják a felvidéki természetkedvelőket is.

Forrás és képek: Hamahama Természetjáró Egyesület, Esztergom Anno, Kalandos Dunakanyar, Chlabaturism-Helemba
(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »