Haditudósítás a szíriai frontvonalakról

Haditudósítás a szíriai frontvonalakról

Aleppo és Deir Ezzor tartományokban a kormányerők sikeresen veszik fel a harcot az Iszlám Állammal szemben. Daraa tartományban teljesen ellenőrzésük alá vonták a stratégiai fontosságú Shejkh Miszkin várost. – közölte a Masdarnews.

Harcok Aleppo tartomány keleti területén

Nem rég a Szíriai Arab Hadsereg, az elit magasabb egység a Tigris Alakulatok vezetésével felszabadította Wadiah falut Aleppo tartomány keleti részén a megszálló ISIS terroristáktól. Az Al-Masdar hírújság egyik forrása szerint a Tigris Alakulatok több harckocsi támogatásával rohamot indítottak a Tal Al Habbatab és a Wadiah közötti mezőn, miközben a kormányerők Al-Dzsamadzsimah faluból tüzérségi fedezetet nyújtottak az előretöréshez.

Azt követően néhány tucat ISIS fegyveres hamar legyőzöttnek találta magát; néhányuk meghalt az összecsapásban, miközben a maradékuk visszavonult nyugat felé Tajjibah faluba.

Wadiah körülbelül 9 kilométerre van a Kwejersz (Raszin El Abud) légi támaszponttól; így a mai előrenyomulás a repülőtér körüli ütközőzóna további kiszélesítését jelenti.

Eközben az ISIS fegyveresei Wadiah falutól délkeletre már három különböző irányból vannak támadásoknak kitéve. Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg lezárja ezt a körzet, akkor ezzel bebiztosítja a kormányerőknek az Aleppo városából a Kwejersz légitámaszpontig vezető utánpótlási vonalát.

Deir Ezzorban a Szíriai Arab Hadsereg ellenáll a támadásoknak

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet jelenleg nagy mennyiségű fegyveresét összpontosította a Deir Ezzor tartomány északnyugati részén húzódó frontra, ahol ismételten megkísérlték elfoglalni a Szíriai Arab Hadseregnek a tartomány főváros északi kerületein kívül húzódó védelmi állásait

Kedd reggel Deir Ezzor tartomány északnyugati területén az ISIS terrorszervezet a negyedik rohamát indította Al-Baghilijah körzete ellen négy napon belül, megtámadva a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait az Al-Furat Hotelnél és az Al-Dzsazira Egyetemnél az Eufrátesz folyó nyugat partja közelében.

Azonban az ISIS terrorszervezet képtelen volt előrehaladni, amiben a vezérei reménykedtek. Ez nagy részben köszönhető az Orosz Légierő kíméletlen bombázásainak, amelyeket a terrorista horda állásaira mértek a Rádió adótoronynál, a Szívkórháznál, az Ajjash benzinkútnál, az Al-Rawad magaslatnál és Ajjash falunál.

Hírdetés

Egy katonai forrás a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandártól azt közölte, hogy az ISIS harcosai százainak az életét kockáztatta egy idióta kísérlet során, amikor megpróbálták áttörni a kormányerők védelmét az Furat Al-Sham Hotelnél.

A forrás elmondta, hogy ezek az ISIS terroristák bolond módon kifutottak a nyílt területre, miközben a Szíriai Arab Hadsereg gépfegyverei lekaszálták őket lövedék sorozataikkal és lehetetlenné tették bármilyen előrehaladásukat.

A halott ISIS terroristákat eddig még nem sikerült összeszámolni, mert a hulláik nagyobb része ott maradt a harctéren Al-Baghilijahnál.

A felvételen Isam Zahr Al-Deen tábornok elit osztaga visszaveri a terroristák támadásait. A 200 fős Köztársasági Gárda Keleti Oroszlánok Dandára mintegy 3000 terroristával küzdött meg, több mint 400-at megölt és 637-et megsebesített.

#ديرالزور معركة أسطورة الصمود … أسود #عصام_زهر_الدين وجها لوجه مع #داعش في فيديو لم ترو مثلهبعد الفشل الكبير لتنظيم داعش ف1ي السيطرة على مطار #ديرالزور العسكري يستقطب أكثر من 3000 مسلح مع عتاده الثقيل بمحاولة فاشلة لدخول مدينة دير الزور من الخاصرة الغربية / البغيلية ـ الرواد ـ عياش /ويقوم رجال #الحرس_الجمهوري و أسود الشرقية بصد الهجوم وتكبيده أكثر من 400 قتيل و 637 جريح وتدمير عدد كبير من ألياته ودباباته وعرباتهالمكتب الإعلامي مجموعة نافذ أسد الله

Közzétette: ‎يوسف محمد‎ – 2016. január 24.

.

Hadi helyzet Daraa tartományban; Miért jelentős esemény Shejkh Miszkin visszafoglalása?

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály, 15. Dandára együttműködve a 7. Gépesített Hadosztállyal és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Izra városi egységével, valamint a Palesztin Felszabadítási Hadsereggel teljesen ellenőrzésük alá vonták a stratégiai fontosságú Shejkh Miszkin várost Daraa tartomány északi területén miután egy hónapon keresztül harcoltak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) megszálló terroristái ellen

Miközben a csata hosszú időtartama zavarónak tűnhet a Szíriai Arab Hadsereg gyors sikerekre áhítozó támogatói számára, van néhány tényező, amit figyelembe kell venni mielőtt, kritizáljuk az egész hadművelet végrehajtását.

Először Shejkh Miszkin Daraa tartomány negyedik legnagyobb városa; 22 kilométerre északra fekszik Daraa városától és 80 kilométerre, délre a szíriai fővárostól.

Shejkh Miszkin soha nem volt olyan sűrűn lakott, mint Dzsasszim, Daraa vagy Izra; azonban az tartománybeli elhelyezkedése kiemelt helyszínné teszi, hogy bármilyen katonai hadművelet kiinduló pontja legyen.

Shejkh Miszkin felszabadítása után a Szíriai Arab Hadsereg számos megszállt várost és falut elérhet, ami eddig kiesett a hatósugarából, mint Nawa és Dzsasszim.

Shejkh Miszkin

Még fontosabb, hogy Shejkh Miszkin elfoglalásával a szíriai kormányé a tárgyalási előny a Genf-3 konferencia előtt – most már nincs az a szituáció, hogy mi vesztenénk el Daraa tartományt.

2014-ben a területi nyereségeivel büszkélkedett a “szíriai ellenzék” (értsd: legalább 83 különböző országból érkező idegen megszállók és kisebb részben hazaáruló fegyveresek halmazai) Hamaban (Morek, Maan, Tajbat Al-Imam), Lattakiában (Kasszab), Kunejtra (Kunejtra város és a Golánra vezető határállomás), Daraa (Tal Al-Harra, Shejkh Miszkin és Nawa). Ez hatrányt jelentett a szíriai kormánynak a tárgyalásokon.

Azonban ez alkalommal, a “szíriai ellenzék” az egész országban védekezésre szorul; és fontos győzelmek, mint, ami most Shejkh Miszkinben született, azt a narratívát erősítik, hogy a szíriai kormányé a kezdeményezés a hadszíntéren.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »