Hadházy: Orbán és veje eggyel közelebb került a börtönhöz

Az LMP szerint Tiborcz István milliárdokat tehetett zsebre az OLAF által kifogásolt tendereken.

A Fidesz szóvivője fontosnak tartja, hogy a hatóságok újra vizsgálják meg azokat a közbeszerzéseket, amelyeket Tiborcz István egykori cége nyert meg. Korábban már vizsgálták az ügyet, de a Polt Péter vezette ügyészség úgy látta, a közbeszerzések rendben voltak. Most viszont újra meg kell nézni, hogy a miniszterelnök veje csalással nyert-e közbeszerzéseket, miután az unió csalás elleni hivatala szabálytalanságokat talált a közbeszerzésekben. Az is előfordulhat, hogy ezt a pénzt Magyarországnak vissza kell majd fizetnie.

„Most az OLAF ismét tett egy jelzést, és ennek megfelelően a ügyészség ismét le fog folytatni egy eljárást. Mi minden esetben azt tartjuk fontosnak, hogy ha akár az OLAF-tól kap Magyarország olyan jelzést, ami azt szolgálja, hogy vizsgálatot kell folytatni közbeszerzési eljárássokkal kapcsolatban, akkor ezeket természetesen a magyar hatóságoknak meg kell tenni, ezt minden esetben támogattuk” – fogalmazott Puskás Imre.

Hírdetés

LMP: Tiborcz nagyot kaszált az üzleten

Orbán Viktor és veje egy lépéssel közelebb került a börtönhöz – reagált Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az Európai Csalásellenes Hivatal jelentésére. Az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel a korábban a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásból fizetett közbeszerzésekkel kapcsolatban. Ezért eljárás indítását javasolják az ügyben a magyar ügyészségnek. Az LMP számításai szerint Tiborcz 2 és 4 milliárd közötti összeget tehetett zsebre a visszaélések során.

„Ugyan a Tiborcz-féle nyomozást mindenféle indoklás nélkül leállította, de meggyőződésünk, hogy az OLAF-jelentés után ezt neki újra kell indítania. Polt Péter ezekben az ügyekben azt tudja tenni, hogy lassítja a folyamatot, de nem teheti meg, hogy ezek a nyomozások következmények nélkül maradjanak. Lassítani tudja, időt tud húzni. Ha meg tenni akkor jönne az a lépés, amit Orbán Viktor utalt, hogy az Európai Uniós támogatásokat felfüggesztenék. Itt nekik el kell dönteni, hogy vagy a miniszterelnök megy börtönbe, vagy felfüggesztik az EU-s támogatásokat” – húzta alá a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »