Hadházy az egyedüli jelölt

Hadházy az egyedüli jelölt

Az LMP társelnöki posztjára esélyesként emlegetett Ungár Péter visszalépett.

Egyedüli jelölt lehet az LMP társelnöki posztjára Hadházy Ákos, miután a korábban az esélyesek között emlegetett Ungár Péter visszalépett – tudta meg a Magyar Nemzet. A politikus kérdésünkre elmondta, hogy habár kapott jelöléseket a párttagoktól, amellett döntött, hogy nem száll versenybe a tisztségért. Úgy véli, hogy még fiatal, tapasztalatokat kell gyűjtenie, ráadásul – mint fogalmazott – tisztában van vele, hogy családi háttere is támadási felületet jelenthet. Ungár Péter édesanyja a Fidesz értelmiségi hátországához tartozó, a Terror Háza Múzeumot is irányító Schmidt Mária, míg nagynénje az egykor a Fideszben politizáló, majd az SZDSZ országgyűlési képviselőjeként dolgozó Ungár Klára.

Ungár Péter lapunknak azt is hozzátette, hogy van nála alkalmasabb ember az LMP társelnöki posztjára, mégpedig Hadházy Ákos. Ő maga mindenesetre arra készül, és Hadházy Ákos is erre biztatta, hogy a jövőben még többet képviselje a nyilvánosság előtt az LMP álláspontját, elsősorban külpolitikai témában és az Európai Uniót érintő kérdésekben.

Az LMP július 16–17-én tartja kongresszusát, amelyen megválasztják Schiffer András távozása után a párt új férfi társelnökét, illetve országgyűlési képviselőjét. Már a kezdetekben is Hadházy Ákos neve vetődött fel lehetséges utódként. Az egykor a Fideszben politizáló, majd a trafikmutyit kirobbantó, azóta pedig hétről hétre újabb és újabb korrupciós ügyeket feltáró szekszárdi állatorvos ugyanis az egyik legismertebb arcává vált a zöldpártnak. A kongresszuson egyébként kimondhatják újra azt is, hogy önállóan készül a párt a 2018-as választásra.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 02.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »