Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása vádjával indítottak eljárást a románok Kovászna megye önkormányzati elnöke ellen

Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása vádjával indítottak eljárást a románok Kovászna megye önkormányzati elnöke ellen

„Háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése” vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor ellen. Erről a háromszéki önkormányzat elnöke tájékoztatta a Maszolt, miután péntek délelőtt behívták őt a brassói ügyészségre, ahol ismertették a vádakat.

Tamás Sándor a portált arról tájékoztatta, hogy Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal panaszolta őt be, amiért nyilvánosan bírálta a fogyasztóvédők eljárását, amikor tavaly nyáron a hatóság egy interneten terjesztett, szándékos provokációnak bizonyult videofelvételre alapozva az eladók hiányos román nyelvtudása miatt bírságolt a Székelyföldön.

Ekkor Tamás Sándor sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: „A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán, állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot”.

A háromszéki önkormányzat elnöke akkor azt is hozzátette, hogy különösen a háromszéki fogyasztóvédők vezetőjével, Mircea Diaconnal vannak gondok, mivel kettős mércét alkalmaz. Az érintett cégek vezetői azonban félnek ezekről nyíltan beszámolni, attól tartanak, hogy visszamegy, és valamiért újra megbünteti őket.

Mircea Diacon az általa vezetett intézmény Ku Klux Klánhoz való hasonlítását sérelmezve tett feljelentést Tamás Sándor ellen, amelyben a fentebb említett súlyos vádakat fogalmazta meg. Tamás Sándor elmondta: a brassói ügyészek tudatták vele, hogy a háromszéki főfogyasztóvédő által emelt vádakat három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel és bizonyos jogok megvonásával sújtja a törvény, amennyiben azok beigazolódnak.

Hírdetés

A háromszéki elöljáró leszögezte: a főfogyasztóvédő félreértelmezte kijelentését, hiszen szó nincs arról, hogy ő a Ku Klux Klán tevékenységét promoválta volna, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem úgy működik, mint egykor a Ku Klux Klán és ez lényeges különbség.

Tamás Sándor kifejtette: Mircea Diacon előélete miatt alkalmatlan és méltatlan a Kovászna megyei fogyasztóvédelem vezetésére, illetve köztisztség viselésére. Véleménye szerint azokkal van gond, akik öt lejt érőt nem termeltek, de közpénzen megpróbálják megalázni a magyarokat, és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.

(Maszol nyomán)

Mircea Diaconról:

Nem tetszett a magyar zene az oláh fogyasztóvédelmisnek, ezért kaphatta a löfföt

Már a székelyföldes matricákért is bírságolnak a megszálló oláhok

Már a székely ízek ellen is háborút indítottak a megszállók – egy atyafi baltával térítette volna jobb belátásra őket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »