"Háborúellenes” dallal nyerte az Eurovíziót az ukrán versenyző

Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával a 61. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Stockholmban. A Magyarországot képviselő Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című számával a 19. helyen végzett. A dalszöveg burkoltan a Krím visszacsatolására utal, így már érthető is sikere a manipulált, globalista hivatalos Európában.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A 32 éves ukrán énekesnő 534 ponttal győzött a 26-os döntőben, ami új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében.

Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett a harmadik helyen.

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. A dalfesztivál történetében másodszor született ukrán győzelem.

A Magyarországot képviselő Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 108 ponttal a 19. helyen végzett Pioneer című dalával.

A győztes 1944 című dal Jamala saját ükanyjának a történetét meséli el, akit nácinak bélyegeztek a szovjetek, és több ezer krími tatárral Közép-Ázsiába deportálták. Ott rengetegen meghaltak, és a túlélők és utódaik csak 1989-ben térhettek haza a Krím félszigetre.

A dalszöveg ugyan nem utal konkrétan Vlagyimir Putyinra vagy a Krím félsziget orosz elcsatolására, az énekesnő korábbi nyilatkozataiban konkrétabban is kiállt az oroszok krími megszállása ellen.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »