Háború a foci EB-n: 36 szurkolót letartóztattak, 16-an kórházba kerültek, fotókkal

Több tucat randalírozó brit szurkolót őrizetbe vettek szerdán Lille-ben a francia rendőrség tájékoztatása szerint.

Szerdán legalább harminchat brit szurkolót vettek őrizetbe. Tizenhatan kórházba kerültek. Az angol válogatott csütörtökön Lensban játszik a walesiekkel, de több ezer szurkolója szerdán a közeli Lille-ben tartózkodott, ahol este játszották a Szlovákia-Oroszország Európa-bajnoki mérkőzést.

Az angol és az orosz szurkolók a múlt héten összecsaptak Marseille-ben, a francia hatóságok szerdán mindenáron távol akarták tartani őket egymástól. A rendőrség este mintegy 200 hangoskodó, randalírozó, oroszokat gúnyoló, kötekedő brit szurkolót igyekezett megfékezni a vasútállomás környékén, miután hangos robbanás hallatszott, és a huligánok palackokat kezdtek dobálni.

A tömeg egy kocsmából indult, ahol azt kiabálták, hogy utálják az oroszokat. A rendőröknek pedig azt, hogy kérem, ne küldjenek haza minket – írják az angol lapok.

Olyannyira elfajult a helyzet, hogy a rendőrség könnygázt, paprikasprayt és hanggránátokat vetett be, hogy megfékezze a brit drukkereket, akik nem sokkal éjfél után az Albánia felett aratott 2-0-ás francia győzelmet ünneplő helyiekre rontottak, így újból a hatóságok beavatkozására volt szükség a britek lecsillapítására.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?EURO 2016 sorozat: Az Európa-bajnokságok első címvédése – 14. rész (2012)Fantasztikus rajt: Kétgólos osztrák-veréssel indította a válogatott az Eb-tEURO 2016 sorozat: Az Európa-bajnokságok első címvédése – 14. rész (2012)Rovatok: KékfényTelepülés: FranciaországCímkék: kékfény, szurkolói rendbontás, letartóztatás, EURO 2016, FranciaországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »