Habony pont az ellenkezőjét javasolta

Habony Árpáddal íratott tanulmányt a kerületi ingatlangazdálkodásról 2003-ban Steiner Pál, Lipótváros akkori szocialista polgármestere – állítja az Együtt ötödik kerületi önkormányzati képviselője.

Juhász Péter szerint a tanulmány megállapításai pont azt tartalmazzák, amit az ellenzéki képviselők máig rendszeresen szóvá tesznek, miszerint nem eladni, hanem bérbe adni kellene az ingatlanokat, hogy ne sérüljön a kerületiek érdeke. Az Együtt politikusa szerint amikor Habony barátja, Rogán Antal polgármester lett, akkor pont ennek az ellenkezőjét kezdték megvalósítani.

Az ellenzéki képviselő úgy látja, Habony Árpád konkrét nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel egyértelmű, hogy részese az ingatlaneladások ügyintézésének, miközben szervezett bűnözői körökkel is kapcsolatban áll. „A rendszer úgy működik, hogy Habony hozott üzletfeleket – így tűnt Portik elmondásából –, Rogán intézte azt, hogy az értékbecslések megfelelően alacsony szinten legyenek, a képviselő-testülettel olyan határozatot fogadtattak el, amely alaptörvény-ellenes, és a vagyontörvénnyel is ellentétes, hogy 30 százalék kedvezményt kapjanak azok, akik bérlőként megveszik ezeket, és ezek után eladták. Ennek az egésznek az eredménye az, hogy gyakorlatilag félár alatt kiárusították a belvárosiak ingatlanvagyonát” – jelentette ki Juhász Péter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »