Habony mindent tagad

Nincs köze ahhoz az autóhoz, aminek volánja mögött korábban lefényképezték, és a kitiltási botrány idején sem lépett arccal a nyilvánosság elé – bizonygatta Habony Árpád a fellebbezésében.

Nem született jogerős ítélet a Habony Árpád által az Index ellen indított perben, miután formai okokra hivatkozva a Fővárosi Ítélőtábla megszüntette a pert – számolt be róla az Index. Első fokon kimondták, hogy Habony közszereplő, így nem kell a beleegyezése a felvétele felhasználásához, a miniszterelnöki tanácsadó viszont fellebbezett. Hiába, mert a kereset augusztusi benyújtásakor kicsúszhatott a határidőből. Az Index mindenesetre újra leközölte a videót, amin Habony az Il Bacio di Stile áruház előtt sétál.

Nem végez szerinte közéleti tevékenységet

Fellebbezésében a közszereplő állította: téves az elsőfokú bíróság azon megállapítása, hogy a kormány vagy ő elismerte, részt vesz a kormányzati kommunikáció kialakításában. Közéleti tevékenységet sem végez és közfunkciót sem tölt be szerinte. Habony szerint csupán a sajtó cikkezik valótlanságokat, de ettől még nem minősül közszereplőnek. A tanácsadó megemlítette azt is, hogy nem áll jogviszonyban egyetlen kormányzati szervvel és személlyel sem.

Habony úgy vélte továbbá, hogy annak függvényében kell megítélni a közszereplőséget, hogy ki mit csinál épp, márpedig a sétálgatással nem valósít meg közszereplést.

 

Nem tudatosan bizonyította, hogy nem tiltották ki

A tanácsadó egyúttal tagadta, hogy az amerikai kitiltási botrány idején arccal a nyilvánosság elé lépett. „Amikor az USA-ból kiutasított személyek között a sajtóban teljesen alaptalanul felmerült a neve, a felperes nem lépett a nyilvánosság elé, és nem tett közé semmilyen közleményt vagy fényképet. Felperes vonatkozásában a nyilvánosság önkéntes és tudatos vállalása nem állapítható meg” – olvasható a fellebbezésben. A kitiltás tényét cáfoló fotó ugyanakkor készült, és a nyilvánosság elé került: Habony gyermekének anyja, a kormányfő Facebook-oldalát is kezelő Kaminski Fanny tette bárki által elérhetővé. A washingtoni Lincoln emlékmű előtt 2014 végén készült képpel azt kívánhatták bizonyítani, hogy Habony nincs az Egyesült Államokból kitiltottak között.

Habony továbbá a fellebbezésben arra is kitért: nincs rá bizonyíték, hogy a Mercedes gépkocsi, aminek volánja mögött egyébként korábban le is fényképezték, köthető lenne a személyéhez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »