„Habony magánember Árpád már a TV2-nél is ezt csináltatja”

„Habony magánember Árpád már a TV2-nél is ezt csináltatja”

A Fidesz hatalomféltéséről, hírhamisításról, a fiatalok elvándorlásáról és a pedagógustiltakozásokról beszéltek napirend előtt az ellenzéki politikusok a parlamentben. A kormány részéről válaszolók cserébe a volt szocialista elnökhelyettes eltitkolt százmillióit emlegették, és a negyvenszázalékos tanári béremelésre emlékeztettek.

„Mindezt hogy tudják elérni tisztelt kormánypárti képviselőtársaim? Egyrészt törvényesített és nem törvényesített lopással, gengszterizmussal, maffiaállami módszerekkel.” Kigyúrtkopaszozással kezdték a napirend előtti felszólalások sorát a szocialisták. Az MSZP szerint a kormány hatalomféltését jelzi, hogy amellett, hogy huligánokkal akadályoztatja meg a vasárnapi boltzár elleni népszavazást, híreket is hamisít. „Fél, amikor a két legnagyobb kereskedelmi tévéadó egyikét adminisztratív úton próbálja tönkretenni, a másikat pedig átjátssza egyik oligarchája kezére, és mindezt állami pénzből finanszírozza. Fél, amikor az MTI-vel és a közmédiával híreket hamisíttat, sőt újabban Habony magánember Árpád a kormányzat által megszállt TV2-n is ezt csináltatja egy botrányhősből hírigazgatóvá megtett bulvárújságíró által” – fogalmazott Bárándy Gergely.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az MSZP egykori elnökhelyettesének eltitkolt százmillióival vágott vissza. „A mai napig nem lehet tudni azt, hogy honnan volt Simon Gábornak kétszázmillió forintja és hamis útlevele. Az MSZP elnökhelyettese ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás – ön említette a csalás szót, tehát ezért fontos megemlíteni – és más bűncselekmények miatt emeltek vádat” – reagált Dömötör Csaba.

„Kommunista vezetőkről és saját alsónadrágjáról is értekezett, amikor ezzel kapcsolatban szégyenteljesen nyilatkozott.” Az LMP a lekommunistázott pedagógusok miatt szólalt fel, szerintük a Fidesznek inkább komolyan kellene venni a Tanítanék mozgalom követeléseit: a diákok terheinek csökkentését és a pedagógus-óraszámok mérséklését. „Úgy látszik, hogy Orbán Viktor még mindig nem érti, hogy miről szól az oktatás szereplőinek közös kiállása, az ország egyik legsúlyosabb problémája. Az oktatás válságát elhumorizáló miniszterelnökénél már sokkal agresszívebben nyilatkozott a kormánypárt alelnöke, Németh Szilárd, aki bolsevik diktátumhoz hasonlította a pedagógusok március 15-ei üzenetét” – emelte ki Ikotity István, az ökopárt országgyűlési képviselője.

A humántárca szerint az ellenzék áll a sztrájkkal fenyegetőző pedagógusok mögött. „A hétvégén, ahogy néztem, Hiller volt miniszter úrral le tudtak ülni tárgyalóasztalhoz, nem kellene mást tenni most sem, csak nem a volt miniszterrel kellene leülni, hanem a mostani államtitkárral. A mostani oktatási vezetéssel kellene leülni, és akkor lehetne eredményeket elérni. Hogy egy régi, veterán szocialista politikust idézzek: nemcsak függetlennek kell lenni, annak is kell látszani” – fogalmazott az Emmi parlamenti államtitkára. Rétvári Bence  hozzátette: sportszerűtlen a pedagógusok felzúdulása azok után, hogy az elmúlt években összesen negyvenszázalékos béremelést kaptak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »