Habony, Hongkong, helikopter és százmilliárdok

Állítólag ez a kapocs az ibizai fenegyerek és a letelepedési biznisz között.

A 444.hu fejtette fel a történetet, mely szerint Habonynak és szeretőjének a helikopteres luxustúrája, mely röpke egymillió forintnyi valutába került, összeköti a magyar letelepedési kötvényeket áruló bankárral. Az történ ugyanis, hogy a helikopteres cég – a cikk szerint – egy véletlen folytán felrakta az összes tranzakcióját a netre. A 444.hu egy kitakargatott képet is mellékel az állítólagos listáról, melyen „Arpad Habony” és „Nagy Boglarka” neve mellett egy „jonchanhk@” kezdetű cím áll, valamit egy telefonszám töredék: „9188”. (A portál azt írja, hogy a Google kidobja azt eredményt, nekünk nem sikerült megtalálni, majd megkérdeztünk egy szakértőt, aki azt mondta, hogy ez simán lehet, mert a crawlerek frissülnek – a szerk.)

A kapocs?

„A szám és az email gazdája egy Jonathan Chan nevű hongkongi bankár, aki többek között a VAL Consulting nevű cég egyik igazgatója” – húzzák össze a szálakat, melyet a VAL Consulting honlapjával támasztanak alá. Itt a bankár feje mellett egy nyilván céges email cím, valamint egy telefonszám áll, ami szintén tartalmazza a számtöredéket „9188”.

„A hongkongi bankár neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) egy hivatalos dokumentumán, és Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója, korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként” – írják. Ugyanakkor megjegyzik, hogy hiába keresték a bankárt, nem válaszolt arra a kérdésükre, hogy ő képviseli-e Habonyt a Távol-Keleten.

Megabiznisz

A cikk ezen felül az taglalja, hogy mekkora biznisz is a letelepedési kötvény. Habonyról és a százmilliárdos üzlet kapcsolatáról az mno.hu is jelentett meg cikket, Rogánék bizniszének működéséről, pedig alább olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »