Habony éppen Makaón járt, Demján pedig felvette?

Habony éppen Makaón járt, Demján pedig felvette?

Habony Árpád egy Hungary-feliratú táblával stoppolt a makaói reptér mellett, amikor Demján Sándor arra járt. A jószívű milliárdos megszánta és felvette magángépére az elárvultnak tűnő miniszterelnöki tanácsadót – a 444.hu cikke alapján legalábbis hasonló jelenetet képzelhetünk el a közös utazás háttereként.

Mint lapunk elsőként számolt be róla, Demján és Habony június 14-én együtt érkezett meg Budapestre egy Bombardier Global 6000-es magánfép fedélzetén – a gépen tartózkodott még Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

http://mno.hu/

Demján és Habony információink szerint letelepedési kötvények ügyében járt Makaó mellett Hongkongban – itt jegyezték be a letelepedési kötvényvásárlás legnagyobb hasznát, mintegy 96–133 milliárd forintot lefölöző  Hungary State Special Debt Management (HSDDM) céget; éppen a 444.hu derítette ki, hogy ez az a társaság, aminek egyik tulajdonosa tavaly közel egymillió forintos értékű helikopteres hongkongi városnéző túrára fizette be Habony Árpádot és barátnőjét.

A portál most arról cikkezik, hogy Habony Árpád talán a kötvények miatt utazott ki, de Demján Sándor biztosan nem ezért járt Makaón; a nagyvállalkozó ugyanis közismerten nagy pókerjátékos, és két napot kártyázással töltött a világ egyik szerencsejáték és kaszinóközpontjaként ismert szigeten.

A cikk szerint Habony Árpád szinte véletlenül került fel később Demján bérelt magángépére, a nagyvállalkozó ugyanis gyakran és szívesen szállít haza magyarokat makaói és hongkongi pihenéseiről és üzleti útjairól, így tett már Matolcsy Györggyel és Bajnai Gordonnal is.

Kérdés azonban, hogy egy szimpla pókeres kiruccanáshoz miért kellett Demjánnak komplett jogi és pénzügyi tanácsadói gárda – hacsak, nem kártyáztak kísérői is. Nem egyértelmű, hogy Habony Árpád korábban eleve csak odaútra vett repülőjegyet, vagy Demján meghívásával élve, hagyta kárba veszni a visszaút költségeit – bár utóbbi nem lehet komoly érvágás a miniszterelnök informális tanácsadójánál.

Ráadásul, egy spontán kiruccanáshoz mérten nagyon komoly biztonsági intézkedések kísérték az üzletemberek visszatérését: a Magyar Nemzet és a Hír TV várakozó tudósítóit rendőrök próbálták elterelni a ferihegyi reptér kisgépes termináljának kijáratától, a rendőrök állítólag bejelentésre érkeztek ki. A testőre kíséretében érkező Demján nem nyilatkozott a sajtónak, Habony pedig látszólag kámforrá vált, ugyanis nem meg sem közelítette a kijáratot.

Mint a Hír TV Célpont című műsorának stábja megtudta, a miniszterelnöki tanácsadó helikopterrel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről a sajtó elől; a gépet ugyanaz a cég küldte érte azonnali hatállyal Ferihegyre, ami korábban Rogán Antal családját is is esküvőre szállította.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »