HABLEÁNY, május 29.

https://index.hu/belfold/
2019/07/17/viking_hableany_
tanuvallomasok_aldoztok_szemtanuk/

A Szálloda Hajó a Kossuth tér magasságában nagyon lelassított, az utasok fotózási szándékénak a kiszolgálása céljából. A Hableány, a gyakorlatilag álló Szálloda Hajó mellett kb. 60 méter oldal távolságot tartva 6 km/óra sebességgel haladt el, Margit híd irányába.

Miután a Hableány a Kossuth tér magasságától a Margit hídig az út felét megtette, indult el a Szálloda Hajó, 10.6 km/óra sebességgel, Margit híd közötti két pillér közép vonala irányába. A Hableány a két pillér középvonalától hatvan méterrel jobbra, szándékozott a Margit híd alatt áthajózni.

A Sigyn hajóvezetője az AIS – rendszerén, a radarján, azt látta, hogy előtte nem halad hajó. A radar csak akkor jelezte volna a Sigyn hajóvezetőjének, hogy előtte hajó halad, ha a két útvonal között 50 méternél kisebb oldaltávolság lett volna.

Hírdetés

A budapesti Duna szakaszon kialakult szokásjog szerint két egymás mellett hajózó vagy elhajózó hajó közötti oldaltávolság, 50 méter.

A Duna vízének a sodrása 3×4 volt a szokásosnál, a két pillér között a szokásosnak a 10 szerese.

Néhány méterre a Margit híd előtt a Hableányt a két pillér közötti keresztáramlat másodpercek alatt a két pillér közötti távolság felének az útvonalára sodorta.

Május 29-én, Margit híd alatt hegymenet megkezdésére csak a két pillér közötti távolság felén volt lehetősége megfelelő tolóerővel rendelkező hajónak.

A Reális Zöldek nem állítják, csupán feltételezik, a Hableány tolóereje nem volt elegendő, hogy a Margit híd alatt áthajózzon.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »