Hableány katasztrófa. Távolság tartás. Oldal távolság tartás

A KRESZ és Hajózási Szabályzat eltérően rendelkezik az előzésről.

A KRESZ szerint az előzés lényege, hogy az előző jármű a megelőzött jármű elé kerül, egy rövid idejű egymás melletti párhuzamos haladást követően. A KRESZ azt is kötelezővé teszi az előző járműnek, hogy előzési szándékát az index működtetésével jelezze, és az előzés befejezését is, hogy a megelőzött jármű elé került.

A Hajózási Szabályzat szerint, ha az előzés az előzött hajó sebességének és menetirányának megváltoztatása nélkül megvalósítható, az előző hajónak nem kell hangjelzést adnia a további haladása során azonban a menetirányát nem változtatathatja meg, tehát nem kerülhet a megelőzött hajó elé. Ez azt jelenti, hogy a két hajó a párhuzamosan hajózik megfelelő oldaltávolságot betartva. A Duna budapesti szakaszán 50 méternél a legkisebb oldal távolság. amelyet kötelező betartani.

A Viking Sigyn és Hableány sétahajó Margit híd előtti hegymenetben történt hajózásának a hajózási szabályok szerinti szabályosságának a megállapítása a nemzetközi jog szerint magyar bíróság feladata.

A bíróságnak a határozatáról kötelessége a Duna Bizottságot tájékozatnia.

„Nem láttam! Nem vettem észre! Lehet, hogy megütöttem őt, ütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám”. (Jurij C.)

A Viking Sigyn kapitánya radaron láthatta maga előtt a Hableányt, de több mint, 50 méterre, balra maga előtt, amikor a Kossuth tér magasságából – ahol majdnem megállat az utasai kérésére – elindult.

.

A Hableány a Viking Sigyn mellett a Kossuth tér magasságában hajózott el, a budai oldalon és hajózott tovább. A Margit híd előtt 200 méterre bele akadt a híd előtti piros bolyába. A Hableánynak a bójával való ütközéséről szakértő a HÍRTV műsorszolgáltatásában nyilatkozott.

Hírdetés

90 másodperccel az ütközés előtt a Szálloda Hajó radar rendszere jelezte az ütközést. (Forrás: Sógor Zsolt)

A Duna sodrása 3×4 szeres volt a szokásoshoz képest.

A Hableány 90 másodperc alatt 150 métert haladt előre.

A Szálloda Hajó, 90 másodper alatt 275 méter utat tett meg.

A Margit híd két pillére közötti a Duna sodrása a két pillér közötti távolság feléző vonalán a szokásos sodrás tízszerese volt, ettől jobbra, balra növekedő, a pillérek mellett a maximális.

A kiemelt Hableány kormányának állásszöge 11 fok jobbra helyzetben áll. Az ütközés előtt a Hableány hajó testének az elejét sokkal sebesebb Duna áramlás érte, mint a hajótest hátsó részét.

https://www.youtube.com/watch?v=2aOmW2XrLwE

Ezzel szemben a NAVINFO diszpécserei az ésszerűség, nemzeti érdek, jogszerűség jegyében:

„A szakértők szerint a Sigyn hajóvezetőjének az AIS – rendszerén, a radarján, sőt szabad szemmel is látnia kellett a Hab­leányt, és azt is, hogy az útvonaluk metszi egymást. A folyami hajózás hírközlését biztosító, ellenőrző és irányító Navinfo diszpécserei

tanúvallomásukban pontosan el is mondták ezt.” (Forrás: INDEX)

Valójában a Sigyn hajóvezetője nem közvetlenül maga előtt, hanem saját útvonalától balra több mint ötven méterre látta a Hableányt.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »