Ha terepjárója van, elveheti a honvédség

Levelet kaphatnak a Magyar Honvédségtől azok az autótulajdonosok, akiknek mikrobuszuk vagy éppen terepjárójuk van. A Magyar Honvédség ugyanis nyilvántartásba veszik ezektet az autókat és rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik a tulajdonosokat. Ha a honvédségnek egyszer szüksége lenne a kocsira, akkor a tulajdonosnak át kell adnia a slusszkulcsot.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az Index szerint több olvasójukat levélben kereste meg a Magyar Honvédség. Mégpedig azzal, hogy a kocsijukat igénybevételi céllal nyilvántartásba veszik, valamint rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik a tulajdonost. Akit megkeresnek, annak mindenképpen reagálnia kell a levélre. Ha nem, akár milliós bírságot is kaphat.

Az Index szerint terepjárókat és mikrobuszokat írnak össze. Ha a honvédségnek szüksége van az autóra, akkor a tulajdonos nem tehet mást: át kell adnia a slusszkulcsot és nélkülöznie a kocsiját. Azt egyelőre nem tudni, hogy a katonaságnak mire kellenek az autók.

A megkeresett tulajdonosoknak a honvédséget tájékoztatniuk kell arról is, ha elromlik az autó vagy nem bevethető. Ha eladták, vagy bérbe adták.

Az Index megkereste a Honvédelmi Minisztériumot is, akik azt válaszolták: eddig egyetlen járművet sem vittek el a tulajdonosától, csak lajstromozzák a gépkocsiállományt, ha egyszer mégis kéne.

Azt viszont nem árulták el, pontosan milyen járműveket listáznak. De a beszámolók alapján eddig inkább drágább, katonai célokra a világon sehol nem használt terepjárókat vettek nyilvántartásba, például BMW-t és Volvokat.

faktor


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »