Ha Rogánról van szó, az MTI már a nyelvtant is átírja

Ha Rogánról van szó, az MTI már a nyelvtant is átírja

A kormányzati propagandagépezet néha tényleg képes a kétévesek szintjére lemenni, és úgy tenni, mintha a világ valóban úgy működne, hogy amiről ők nem adnak hírt, az nem létezik. A változatosság kedvéért most éppen nem a számtalan botrányából újabban ki se nagyon látszó Rogán Antalt dugták el a közvélemény elől, hanem a közvélemény lehetőségét próbálták meg elvenni attól, hogy kényes kérdéseket halljon a fideszes politikusról. Még szerencse, hogy a XI. században ez már nem olyan gyerekjáték.

A Jobbik a szerdai napon Volner János alelnök révén sajtótájékoztatót tartott a Rogán Antalt és a Javelin Ltd.-t érintő offshore ügyben – írja közleményében Dobos Zoltán, a párt sajtófőnök-helyettese, majd így folytatja:

A sajtótájékoztatóról az MTI nem tudósított, ezért annak tartalmáról közleményt adtunk ki. A közlemény a sajtótájékoztatónk anyagát tartalmazza, mely kérdéseket is feltesz a maffiabotrány után offshore botrányban is érintett miniszternek. A közleményünket az MTI az Országos Sajtószolgálatban az alábbi ürüggyel nem tette közzé:

Tisztelt Dobos Zoltán!

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. jogászának álláspontja szerint az önök közleményében – kérdések formájában ugyan (!!!) – olyan állítások (!!!) szerepelnek, amelyeknek valóságát nem lehet bizonyítani, így okkal feltételezhető hogy a közlemény megjelentetésével a Ptk. 2:45. szakaszában meghatározottak szerint jó hírnév sérelmét valósítanánk meg valótlan tény híresztelésével. Álláspontunk a kialakult bírói gyakorlatot tükrözi.

A kérdések így hangzottak:

  • Rogán Antal határozottan válaszoljon az alábbi kérdésekre: vajon érdekes-e Rogán Antal számára ez az időbeli egybeesés?
  • Vajon a véletlen műve, hogy Rogán Antal és barátai körében ismét offshore cégeket találunk?
  • Vajon véletlen-e, hogy a Fidesznek még a rezsicsökkentést is sikerült úgy levezényelnie, hogy azon a politikusaik és feltaláló barátaik nyerészkedjenek?
  • Vajon véletlen-e, hogy a Fidesz maffiakormányának működésére naponta újabb és újabb bizonyítékot találunk a tényfeltáró újságírás és a politikusi kutakodás eredményeképp?

Látható, hogy a Magyar Távirati Iroda már a nyelvtan szabályait is felülírja, kérdő formájú mondatokat kijelentő módba tesz, így Rogán Antallal kapcsolatban már kérdések felvetésére sincs lehetőség. A propagandaminiszter leszólt…

– zárul a közlemény.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »