Ha Ön Budapesten jár, de nem Benjámin Netanjahu, akkor nincs könnyű helyzetben

Ha Ön Budapesten jár, de nem Benjámin Netanjahu, akkor nincs könnyű helyzetben

Több közösségi közlekedési járat útvonala is módosul Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatása miatt. A 2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos téren – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hivatalos Facebook-oldalán.

A közlemény szerint lezárták a Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút útvonalat a Nyugati tér és az Astoria között, a József Attila utcát, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, valamint a Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Kálmán Imre utca-Kozma Ferenc utca-Vértanúk tere-Garibaldi utca-pesti alsó rakpart által határolt területet.

A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között közlekedik, továbbá nem jár a 70-es és a 78-as trolibusz az Akácfa utca és a Kossuth Lajos tér között.

A 72-es trolibusz módosított útvonalon, Zugló, vasútállomás (Hermina út) és a Nyugati pályaudvar között jár. A 73-as trolibusz a Jászai Mari tér felé, elterelve közlekedik.

A 100E jelzésű autóbuszt szintén elterelik, a Deák Ferenc tér helyett a Fővám téri metróállomásig közlekedik.

A 9-es autóbusz megosztva jár: Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, illetve Kőbánya-alsó, vasútállomás és a Szentkirályi utca között – olvasható a közleményben.

A 16-os autóbusz ideiglenesen nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér metróállomásról a gyakrabban induló 16A autóbusszal lehet a budai Várba eljutni.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz megosztott útvonalon a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, valamint a Boráros tér és az Astoria között közlekedik.

A 105-ös autóbusz szintén megosztott útvonalon jár: a Gyöngyösi utca és a Nyugati pályaudvar, illetve az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »