"Ha nem lesz rá pénz, az állomások kiglancolását el kell hagyni"

Tarlós István szerint, ha a kormányzat nem biztosít többletforrást, akkor kénytelenek lesznek kihagyni az állomásokat a felújításból, ugyanakkor szó sincs arról, hogy a főváros le akarja felezni a metrófelújítás költségeit.

a nem nő a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítására szánt keret, akkor az állomásokra nem jut pénz – közölte a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte szó sincs arról, hogy a főváros le akarja felezni a metrófelújítás költségeit. Valójában az állomások felújítására beérkezett ajánlatok ára 30 százalékkal magasabb, ezek vállalására a fővárosnak és a BKV-nak nincsen fedezete. Ha ez így marad, akkor el kell hagynunk az állomások felújítását – mondta Tarlós.

Emlékeztetett arra is, hogy nem igaz az, hogy a főváros nem írta ki időben a felújítás tendereit:

“szept 29-hez képest az elsőt 286, a másodikat 285, a harmadikat 230, a negyediket 191, az ötödiket 90, a hatodikat  87, a hetediket 87, a nyolcadikat pedig 14 nappal korábban került kiírásra, utóbbi csak azért akkor, mert a “kormány kontakt embere ráült”

– mondta a főpolgármester

Ki-ki döntse el, hogy a kormányinfón elhangzottak mennyire hitelesek, nem tudom ki meri megírni, de ez az igazság – mondta, utalva arra, hogy a kormányinfón Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a 3-as metró minden megállóját felújítják.

Lázár ígérete nagyon kellemesen érinti a fővárost, kár, hogy a néhány nappal korábban küldött NFM értesítés nincs ezzel teljes egészében összhangban – mondta, utalva arra, hogy a Seszták Miklós vezette fejlesztési minisztérium közölte: nem fogja tudni jóváhagyni a felmerülő többletköltség-igényeket.

“A támogatási szerződés 137,5 milliárd forinttal kötöttük meg, ami összhangban van a vonatkozó kormányhatározattal, ám várhatóan az ajánlati árak 30 százalékkal lépik túl az árakat. Ha így lesz, a kormányzat nem fogja tudni vállalni a felmerülő többletköltségeket” – mondta a főpolgármester.

Tanácstalan helyzetben van a főváros, ha az egyik miniszter mást mond mint a másik.”

Emlékeztetett: a fővárosnak – épp a szerelvények felújítása miatt – nincs lehetősége hitelfelvételre.

“A metróval nem lehet szórakozni, fel kell újítani, több mint 10 éve fel kellett volna. Nekünk az a feladatunk, hogy biztonsággal gondoskodjunk az utasítok szállításáról.

A biztonságos utazáshoz az alagutak, szerelvények, sínek, áramellátó rendszerek és a biztonsági rendszerek fel lesznek újítani, ám az állomások kiglancolását sajnos el kell elhagyni, ha nem marad rá pénz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »