Ha nem fizetnek, nem lesz RTL Klub a háztartásban

135-150 forintot kérhet a kábelszolgáltatóktól előfizetőnként havonta az RTL Magyarország az RTL Klubért – jelentette be egy háttérbeszélgetésen Szabó András, a tévétársaság digitális és fejlesztési igazgatója a Nol.hu beszámolója alapján.

A televíziónak azért van lehetősége a sugárzási díj beszedésére, mivel a digitális átállás után megszűnt a különbség a kábelcsatornák és a két országos főcsatorna, az RTL Klub és a TV2 között. A díjat már akár 2015 januárjától szedhette volna a két TV, de egy ideig a kormány magához vonta az engedélyezési jogot, mivel „harcban állt” az RTL Klubbal. Azonban amióta a TV2 Andy Vajnához került, a kormány átadta a pénzcsap megnyitásának lehetőségét a két televíziónak.

Ha az adott kábelszolgáltató gyorsan meg tud állapodni az RTL-lel, akkor csak havi 135 forintot kell leperkálnia egy előfizető után, de ha 90 napon belül nem tudnak megegyezni a felek ,akkor már a 150 forintos listaár vonatkozik rá. Ha pedig nem fizet a szolgáltató, akkor az RTL Klub kezdeményezi majd, hogy vegyék ki a csomagból.

Magyarországon 3,2 – 3,3 millió ember nézheti kábelen az RTL Klubot, a csatorna így évi 4-5 milliárd forintos bevétellel kalkulálhat a Nol.hu számításai szerint. Andy Vajna TV2-je egyelőre még nem jelentette be, mennyi pénzt kér majd.

Nagy kérdés, hogy a kábelszolgáltatók kigazdálkodják-e ezt az összeget vagy áthárítják a fogyasztókra. A Nol.hu szerint ez esetben maximum havi 300-400 forinttal drágulhat az előfizetés, ha a TV2 is körülbelül ekkora összegre tart majd igényt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »