Ha minden jól megy, csak hat napot pihenhetnek focistáink

Az Eb-döntő és az NB I startja között csak hat nap telik majd el.

Július 16-án rajtol az OTP Bank Liga, azaz az első osztályú magyar labdarúgó-bajnokság 2016–17-es kiírása – közölte honlapján a Vasas a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közlésére hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy hat nappal az Európa-bajnokság döntőjét követően már el is kezdődik a pontvadászat. Bernd Storck szövetségi kapitány még nem szűkítette a keretet, így nyolc-tíz olyan magyar válogatott futballista lehet, akinek a lehető legjobb forgatókönyv szerint – azaz Királyék Eb-döntője esetén – csak hat nap pihenő jut a nyáron. Jó, legyünk reálisak, a portugálok elleni lesz az utolsó csoportmeccse a válogatottnak június 22-én. Könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó találkozónk, innen számolva három hetet pihenhetnek az NB I-es focistáink.

A lebonyolítás

A szezon 2017. május 28-án fejeződik be, ezúttal is körmérkőzéses formában, háromszor tizenegy meccsen dől el a bajnoki cím sorsa. „A 23–33. fordulót úgy sorsolják majd ki, hogy a 2015–16. évi OTP Bank Liga NB I bajnokság 1–6. helyezettjeinek hatszor otthon és ötször idegenben, a bajnokság többi résztvevőjének pedig ötször otthon és hatszor idegenben kell játszaniuk” – áll a Vasas honlapján.

Ugyaninnen derül ki az is, hogyan alakul a bajnoki sorrend azonos pontszám esetén:

a bajnokságban elért több győzelem, a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége; a bajnoki meccseken rúgott több gól; az egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége; az egymás ellen játszott bajnokik gólkülönbsége; az egymás ellen játszott találkozókon az idegenben lőtt több gól; a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés; sorsolás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »