Ha Merkel így folytatja, annyira radikalizálódni fognak egyes németek, hogy a '30-as évek babazsúrnak tűnnek majd

Egy csak Berlinben tizenegy menekültszállást üzemeltető cég belső levelezésében azon „viccelődtek” az alkalmazottak, hogy le kéne fejezni a migráns gyerekeket, a holttesteket pedig nagy teljesítményű krematóriumban elégetni – írja a Deutsche Welle. Kiderült, hogy a cég munkájára korábban is voltak panaszok, szerződésüket most felbontották.

Az egymilliónál is több migráns elhelyezését magáncégek bevonásával próbálják kezelni Németországban: a cégek jellemzően használaton kívüli, sok ember befogadására alkalmas épületekben alakítanak ki szállásokat, felügyelik a migránsokat, és szervezik a mindennapokat. Ennek a piacnak jelentős szereplője a PeWoBe nevű cég – neve a „professzionális szállás és segítségnyújtás” szavakból képzett betűszó –, amely a 11 berlini mellett más tartományokban is több szállást üzemeltet.

Ezért is okoznak különösen nagy felháborodást a cég kiszivárgott belső levelei – írja a Deutsche Welle. Az egyik szállás alkalmazottjainak fantáziáját az mozgatta meg, mire lehetne elkölteni 5 ezer eurót, amit adományként kaptak. Az igazgató megjegyezte: ne alakítsanak ki homokozót a gyerekeknek, mert gyorsan hamutartóvá vagy nyilvános WC-vé változtatnák a lakók. Inkább azt javasolta, hogy vegyenek a gyerekek számára guillotine-t. Erre többen levágott fejekről készült fotókkal válaszoltak, de volt olyan is, aki arra hívta fel a figyelmet: a lefejezéseknél mindig kiloccsan a vér, ezért nagy rendetlenséget okoznának.

A tetemek eltüntetésére egy nagy teljesítményű krematórium felépítését is felvetették, amiért még környezetvédelmi tanúsítványt is kaphattak volna az egyik munkatárs szerint. Volt olyan, aki azt is hozzátette: a lefejezésekkel okozott koszt a „maximálisan pigmentált” menekültek takaríthatnák fel.

A belső levelezés a hétvégén szivárgott ki és jutott el a berlini városvezetéshez. Berlin szociális ügyekért felelős tanácsosa, Mario Czaja szerint a „megmagyarázhatatlan és igazolhatatlan levelek” miatt a város többé nem dolgozhat együtt a céggel.

Arról is beszélt, hogy a levelektől függetlenül is sok hiányosság volt a PeWoBe által üzemeltetett szállások működésében, és ezek többszöri ellenőrzés után is megmaradtak. A cég szerződését azonnal felbontják, de Czaja szerint egy szállást sem fognak bezárni.

Az eset után kiderült, hogy egy berlini civil szervezet hosszú ideje figyelmeztetett az érintett berlini szállással kapcsolatos  visszásságokra. Így arra, hogy guillotine ötletét felvető igazgató korábban egy "szélsőjobboldali" párt jelöltje volt egy 2008-as önkormányzati választáson.

A nő állítólag úgy mutatkozott be a szállás lakóinak: „Én főnök, te semmi”,  első intézkedése pedig a wifi kikapcsolása volt az épületben. A civil szervezet szerint a szállás lakói panaszkodtak az őket megfélemlítő légkör miatt, de semmit nem tudtak tenni.

Kiderült az is, hogy a cég korábban több alkalmazottról számolt be a megbízójának, Berlin városának, mint ahány valójában rendelkezésére állt. A helyi sajtó arról is cikkezett, hogy a PeWoBe több megrendeléshez azért jutott hozzá, mert a vezetője egy magas rangú berlini politikus keresztfia.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »