Ha megbukik a kormány, Ponta azt szeretné, hogy a PSD maradjon továbbra is kormányon

Ha megbukik a kormány, Ponta azt szeretné, hogy a PSD maradjon továbbra is kormányon

A bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny megszavazĂĄsa utĂĄn javaslatot tesz a SzociĂĄldemokrata PĂĄrtnak (PSD), hogy ĂŠpĂ­tsĂŠk vissza a parlamenti tĂśbbsĂŠget a PSD kĂśrĂŠ, amelyből azonban hagyjĂĄk ki Viorica DăncilĂĄt, Mihai Fifort ĂŠs tĂĄrsaikat – jelentette ki hĂŠtfőn Victor Ponta, a Pro RomĂĄnia elnĂśke, aki hozzĂĄtette: feljegyzett noteszĂŠbe nĂŠhĂĄny kormĂĄnyfőjelĂśltet, akik alkalmasak, tapasztaltak, ĂŠs nincs pĂĄrtkĂśnyvĂźk.

MeglĂĄtĂĄsa szerint a hiĂşsĂĄg nem engednĂŠ meg, hogy a miniszterelnĂśk-jelĂślt a PSD vagy Pro RomĂĄnia soraibĂłl kerĂźljĂśn ki, de egy kĂźlső szemĂŠly vezetĂŠsĂŠvel lĂŠtrehozhatĂł egy baloldali tĂśbbsĂŠg, amely ‘megtegye azt, amit 2016-tĂłl nem tettek meg’.

Hírdetés

“Ha erre nem kerĂźl sor, ha a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) vezetĂŠsĂŠvel alakul kabinet, a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR), a NĂŠpi Mozgalom PĂĄrt (PMP) ĂŠs nem tudom mĂŠg kinek a tĂĄmogatĂĄsĂĄval, akkor rĂĄnk ne szĂĄmĂ­tsanak’ – mondta Ponta.

A Pro Románia vezetője szerint, a szavazás után felálló új kormány legfontosabb feladata a jövő évi költségvetés kidolgozása lesz. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »