Ha képregényfüggő, vasárnap a Dürer Kertben a helye

Ha képregényfüggő, vasárnap a Dürer Kertben a helye

Ugyanis a Nemzetközi Képregényfesztivál az ország egyik legnagyobb képregényes eseménye, amelyen meghívott vendég lesz Rutu Modan Eisner-díjas izraeli képregényalkotó, Alessio Fortunato olasz képregényrajzóló is.

Alessio Fortunato, a magyarul újrainduló Dampyr-sorozat első kötetét mutatja be, míg Kivi Larmolától a fesztiválra jelenik meg az Úton című gyűjteményes füzet, amely önéletrajzi jellegű műveit tartalmazza. Vesa Kataisto, a finn Arktinen Banaani kiadó vezetője előadást tart a finn képregény jelenlegi helyzetéről, Harri Römpötti újságíró, kritikus pedig saját projektjét mutatja be.

Az egész napos esemény előadásain szó lesz többek között a small press képregénykiadásról, a képregényfelújításról, a rajzolók eszközeiről, valamint a képregényesek és a fanzinosok találkozásáról. Mindezek mellett betekinthetnek a látogatók a hazai alkotók műhelytitkaiba is.

A szervezők ismét kiosztják az Alfabéta-díjat, az egyetlen magyar képregényes elismerést. A Korcsmáros Pál-díjat az idén Haui József, a Képes Kiadó vezetője veheti át.

Tehát vasárnap, Nemzetközi Képregényfesztivál, Budapest, Dürer Kert.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »