”Ha kell, százezer embert is kiirtanék, HOGY MEGVÉDJEM ORSZÁGOMAT” – Az első atombomba a polkorrektségre

Az brit miniszterelnök asszony, Theresa May igencsak komolyan vette a potenciális atomháború kialakulásával kapcsolatos, hozzá intézett újságírói kérdést. Eddig nemcsak Nagy-Britanniában, hanem szinte kivétel nélkül, valamennyi nyugati ország vezetője mindig is tartózkodott az efféle kérdések konkrét megválaszolásától, tartva a kollektív megbélyegzés súlyától. Ezzel szemben Theresa May rezzenéstelen arccal közölte a kérdezőnek: “persze, hogy igen.”

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A brit parlamenti vita hevében sokakat meglepett Theresa May miniszterelnök válasza, melyet a Skót Nemzeti Párt egyik képviselőjének adott az atomcsapásokkal kapcsolatban. A skót kérdező, George Kerevan ugyanis megpróbálta az újdonsült kormányfő gyenge pontját kitapogatni azzal, hogy megkérdezte: van-e a miniszterelnökünkben annyi mersz, hogy képes legyen atomcsapásokat mérni egy célországra, kockáztatva azt, hogy százezrek pusztulnának bele, köztük ártatlan asszonyok és gyermekek is?”

Hírdetés

Eddig nemcsak Nagy-Britanniában, hanem szinte kivétel nélkül, valamennyi nyugati ország vezetője mindig is tartózkodott az efféle kérdések konkrét megválaszolásától, tartva a kollektív megbélyegzés súlyától. Ezzel szemben Theresa May rezzenéstelen arccal közölte a kérdezőnek:persze, hogy igen.”

Indoklása szerint hatalmas felelőtlenség lenne Nagy-Britannia részéről ha leépítené atomfegyvereit. Emellett megvádolta azokat a honfitársait is, akik ellenzik az újdonsült tridenti megállapodást, mely az ország önálló nukleáris csapásmérő erőt hordozó tengeralattjáró-flotta megújítását garantálná.

(Independent)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »