Ha kedve tartja, össze is firkálhatja a szavazólapot, attól még érvényes marad

Akkor is érvényes a parlamenti választáson leadott szavazat, ha összepiszkolódott, összefirkálták vagy elszakadt a szavazólap. Egyértelműnek kell tennie azonban, hogy a voksoló kire szavazott – tájékoztatta a TASR-t a belügyminisztérium sajtóosztálya.

Vagy módosítás nélkül tesszük a borítékba a szavazólapot, vagy bekarikázzuk annak a jelöltnek a nevét, akire szavazni akarunk. Legfeljebb négy nevet karikázhatunk. Ha a szavazó tévedett a karikázáskor, vissza kell adnia az összes szavazólapot, és újakat kap a választási bizottságól.

Hírdetés

Csak egy szavazólapot lehet a borítékba tenni, különben a szavazat érvénytelen.

A fel nem használt vagy rosszul kitöltött szavazólapokat egy lezárt dobozba kell dobnia a választópolgárnak, ellenkező esetben kihágást követ el, amiért 33 eurós büntetést szabhatnak ki rá.

A parlamenti választás február 29-én lesz. Összesen 25 politikai mozgalom indul a szavazatokért. A választás megrendezése több mint 12,6 millió euróba kerül. Az önálló Szlovákia történetében ez lesz a nyolcadik parlamenti választás. Összesen több mint négymillió választópolgár jogosult a szavazásra.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »