Ha június, akkor Kerékpárral munkába, Párkányban is

Ha június, akkor Kerékpárral munkába, Párkányban is

Párkány városa az idén is csatlakozott a kampányhoz. A csapatok, akik beneveznek gyűjtik a kilométereket nem csak önmaguknak, de városnak is. A versenyre 2022. június 1 – 30. között kerül sor.

Az országos kampány fő célja kerékpáros, a gyalogos és a tömegközlekedés megkedveltetése – hogy az emberek így induljanak munkába, iskolába. A verseny a párkányi székhelyű vállalatok, intézmények alkalmazottainak szól, akik cégen belüli csapatokat alkotva, júniusban elsősorban biciklivel fognak munkába járni és a megtett kilométereket rögzítik az elektronikus rendszerbe. A párkányi székhelyű iskolák diákjaiból összetevődő csapatok is bekapcsolódhatnak a versenybe, egyelten kikötés, hogy a 15. évnél fiatalabb versenyző köteles egy 18 évnél idősebb személy társaságában biciklizni. Ugyanazon vállalatnál több 2-4 fős csapat is létrejöhet.

Mióta kapcsolódik a város ehhez a kampányhoz? – a részletekről Tóth Zoltánt a párkányi Városi Sportegyesület igazgatóját kérdezzük.

A város először 2015-ben kapcsolódott be a Kerékpárral munkába nevű kampányhoz és azóta minden évben. A mostani ingyenes online regisztráció legkésőbb 2022. június 7-ig érhető el a www.dopracenabicykli.eu honlapon, melyen a projekttel kapcsolatos részletes információkat is közültünk. Kérdések esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot emailben: [email protected] vagy telefonon: 036 751 12 60. Mi értékeljük ki a versenyt és díjazzuk a résztvevőket.

Hírdetés

Eddig hányan jelentkeztek? Az előző években elegen belekapcsolódtak?

2016-ban egy-két fő híján 90 városi vagy környékbeli résztvevője volt a versenynek. A létszám mérsékelten ugyan, de csökkenő tendenciát mutat. A 2020-as év számtalan tevékenység vízválasztója volt. A lezárások a kampányt is érintették, sokan munkába sem mentek, így a 2020-as év gyengére sikerült, mindössze 39-en ültek drótszamárra. 2021-ben többen csatlakoztak be viszont már jóval kevesebben, mint amennyien szoktak. 71 résztvevője volt a bringakampánynak. Jelenleg 28 vannak bejelentkezve (május 25.), de még van idő.

Más haszna is van ebből a városnak, az mellett, hogy tisztább ekkortájt a levegő?

A kampány elsődleges célja a környezet óvása, ami úgy gondolom nem lehet közömbös senki számára. Ez mellett több szekunder előnye is van a kampánynak, melyek elsősorban az egyén számára előnyösek. Ilyen az egészség, a költséghatékonyság, a megszerezhető díjak és jutalmak. Véleményem szerint Párkányban kampánytól függetlenül is sokan bicikliznek. Bíztatok mindenkit, legalább egy hónapig járjunk bringával, gyalog, vagy egyéb környezetkímélőbb, aktívabb módon munkába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »