Ha Görögországba utazik és nem regisztrál, 500 eurós bírságot fizethet

Ha Görögországba utazik és nem regisztrál, 500 eurós bírságot fizethet

Nyitókép: ekathimerini.com

Azoknak a turistáknak, akik Görögországba utaznak, legkésőbb 24 órával az országba való belépés előtt ki kell tölteniük egy online formanyomtatványt.

A nyomtatványban a turistának fel kell tüntetnie, hogy honnan utazik, korábban milyen országban járt és mennyi ideig tartózkodott ott, továbbá Görögországban milyen címen lesz elérhető. Amennyiben a turisták nem tölti ki a formanyomtatványt, 500 eurós bírsággal sújthatják őket – hívta fel a figyelmet a szlovák külügyminisztérium.

Hírdetés

Az online nyomtatvány kitöltése után minden utas kap egy igazoló e-mailt a regisztrációról, majd azon a napon, amikor az illető Görögországba utazik, egy személyes QR-kódot is kap, amit vagy nyomtatott vagy elektronikus formában kell felmutatni az országban.

A külügyi tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a turistáknak véletlenszerű teszteléssel is számolniuk kell Görögországban. Amennyiben valakit letesztelnek, annak 24 óráig individuális izolációban kell megvárnia a teszt eredményét azon a helyen, amit a nyomtatványban feltüntetett. Amennyiben a teszt pozitívnak bizonyul, a turistára 14 napos karantén vár. Az, aki megszegi a karanténra vonatkozó előírásokat, 5 000 eurós bírsággal sújtható.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »