Ha Csányin múlna, egy szlovén irányítaná az európai focit

Szeptemberben megválasztják Michel Platini utódát az Európai Labdarúgó Szövetség élén, az MLSZ Aleksander Ceferint támogatja.

Szeptember 14-én rendkívüli UEFA-kongresszust hívnak össze Athénban, ahol a tagországok megválasztják a lemondott Michel Platini utódát. Az elnöki posztra három hivatalban lévő szövetségi elnök pályázik, a spanyol Angel Maria Villar Llona, a szervezet jelenlegi első alelnöke, Michael van Praag, a holland szövetség első embere, valamint a szlovén labdarúgó-szövetséget vezető Aleksander Ceferin – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Az MLSZ vezetése szerint mindegyik jelölt alkalmas a poszt betöltésére, azonban a magyar szövetség Aleksander Ceferin elnökké választását támogatja. A MLSZ fontosnak tartja a szakmai felkészültség mellett azt is, hogy a leendő elnök huzamosabb ideig be tudja majd tölteni a vezetői posztot.

„A választás eredményétől függetlenül az MLSZ elvárja, hogy az UEFA új elnöke törekedjen az európai labdarúgás szakmai színvonalának, társadalmi és gazdasági jelentőségnek megőrzésére és növelésére, valamint erősítse az UEFA működésének transzparenciáját, és munkájában fokozottabb mértékben támaszkodjon a tagszövetségekre” – olvasható az Mlsz.hu-n.

A választás egyébként azért vált szükségessé, mert a nemzetközi szövetség, azaz a FIFA etikai biztossága decemberben Michel Platini UEFA-elnököt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, mert korrupciós ügybe keveredett. Az eredetileg hat évre szóló eltiltását a nemzetközi Sportdöntőbíróság ugyan négy évre csökkentette, de 2016 májusában a francia sportvezető távozott posztjáról.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »