Ha beengedték őket, most meg is tarthatják – Ausztria nem tud mit kezdeni az elutasított élősködőkkel

Ha beengedték őket, most meg is tarthatják – Ausztria nem tud mit kezdeni az elutasított élősködőkkel

Az elutasított menedékkérők 90 százaléka még mindig Ausztriában tartózkodik, mivel származási országuk nem hajlandó visszafogadni őket – közölte szerdán Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter.

"Ausztria nem tudja hazaküldeni azokat a migránsokat, akiknek visszautasították a menedékkérelmét, mert nincs hova visszaküldeni őket. Származási országuk ugyanis nem kíváncsi rájuk" – mutatott rá szerdán az osztrák védelmi miniszter. Kiemelte, hogy az afrikai országok a legproblémásabbak.

“Lényegtelen, hogy valakinek elfogadják-e vagy elutasítják a menedékkérelmét a jelenlegi helyzetben, hiszen az esetek 80-90 százalékában Ausztria képtelen intézkedni” – részletezte a náluk ragadt betolakodók számának növekedését. Hozzátette, hogy Afrika lakossága 2050-re minden bizonnyal megduplázódik, így az üldözött, szegénységbe taszított emberek továbbra is Európába fognak "menekülni".

Ausztriában csak idén 38 500 menedékkérelmet adtak be, így második helyezést értek el az egy lakosra jutó menedékkérelmek számában.

(The Local – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »