Ha a magyar határt megközelítik a kontinensfoglalók, akkor….tűz…

A Fidesz szerint Magyarországra is veszélyes a Balkánon kialakult migrációs helyzet, ezért a parlamentnek kiemelten kell foglalkoznia az üggyel – a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: titkosszolgálati adatok szerint 70 ezer illegális bevándorló torlódott fel a régióban, ők döntően észak felé indulnának el.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy fizikai összetűzés is volt a hatóságokkal, bevándorlók tömegei támadtak rá a boszniai rendőrökre, „pattanásig feszült a helyzet” a boszniai-horvát határon. Hozzátette: ez egy újabb példa a korábban Röszkénél is tapasztalt erőszakos támadásra és félő, hogy bármikor Magyarország felé veszik a migránsok az irányt.

Hírdetés

A Fidesz arra kéri képviselőit, hogy kiemelten foglalkozzanak ezzel az üggyel az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságában. Kérdésre válaszolva Hidvégi Balázs azt mondta, a kormánynak meg kell erősítenie a déli határszakaszt és figyelnie kell a migránsok mozgását.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »