Ha­lálra vert és ki­ra­bolt egy fran­ciát egy Ma­li­ból szár­mazó iszlamista néger – kellett nektek gyarmatosítani?

Az af­ri­kai Mali fran­cia gyar­mat volt 1960-ig és a hi­va­ta­los nyelve most is a fran­cia. A gyil­kos 20 éve úgy buj­kált Fran­cia­or­szág­ban, hogy sen­ki­nek sem tűnt fel. Nos, a Montpelliertől északra fekvő Le Viganban történt december 5-én, hogy az afrikai néger egy bár kijáratánál valamiért összeveszett egy hatvanas éveiben járó franciával. De annyira, hogy előbb halálra verte, elrabolt tőle néhány eurót, majd felszívódott

Mali csak az egyik a volt francia gyarmatok közül /1960-ig Francia-Szudán volt a neve/ de ez azt is jelenti, hogy a hivatalos nyelve a francia, habár még vagy 40 nyelvet használnak. A lakosság 94,8%-a muszlim, mindössze 2,4%-a keresztény.

Hírdetés

Mindez magyarázza, hogyan élhet már vagy húsz éve bejelentett lakás nélkül egy Maliból származó, jelenleg 48 éves férfi, anélkül, hogy bárkinek is szemet szúrt volna.Éppen úgy, ahogyan a franciául beszélő, de az egykori gyarmatokról az idők folyamán Franciaországba települt bevándorlók tömege.

Nos, a Montpelliertől északra fekvő Le Viganban történt december 5-én, hogy az afrikai néger egy bár kijáratánál valamiért összeveszett egy hatvanas éveiben járó franciával. De annyira, hogy előbb halálra verte, elrabolt tőle néhány eurót, majd felszívódott.

Francebleu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »