H�t persze hogy Amerika az oroszokat v�dolja �nmer�nylettel

Két magas rangú amerikai tisztviselő egyaránt azt mondta a CNN-nek, hogy az Északi Áramlat szivárgásai miatt továbbra is Oroszország a fő gyanúsított − feltéve, hogy a szándékos szabotázsról szóló európai értékelések beigazolódnak −, mivel "nincs más olyan gyanúsított, aki hihetően képes és hajlandó lett volna végrehajtani a műveletet".

Oroszország ezen a héten az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését kérte a megrongálódott vezetékkel kapcsolatban − ami a magas rangú amerikai tisztviselő szerint "szintén gyanús". A tisztviselő szerint Oroszország "jellemzően nem elég szervezett ahhoz, hogy ilyen gyorsan lépjen ezekben az ügyekben, ami arra utal, hogy a manőver előre megtervezett volt".

Ha Oroszország szándékosan okozta a robbanásokat, akkor gyakorlatilag saját csővezetékeit szabotálta. Az orosz állami Gazprom az Északi Áramlat 1 többségi és az Északi Áramlat 2 kizárólagos tulajdonosa.

A "legfrissebb értesüléseket ismerő tisztviselők" szerint azonban Moszkva valószínűleg úgy tekintene egy ilyen lépésre, mint ami megérné az árát, ha segítene megemelni Ukrajna támogatásának költségeit Európa számára.

Hírdetés

(CNN – Index nyomán)

Korábban írtuk:

Volt lengyel külügyér a gázvezeték-robbantásról: "Thank you, USA" – Biden már februárban megígérte

Már négy helyen ömlik a gáz az Északi Áramlatból


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »