Gyurta Hosszú Katinka edzőjétől kért tanácsot

Gyurta Hosszú Katinka edzőjétől kért tanácsot

A mell a riói olimpia legkeményebb versenyszáma, ahol háromszor kell jól teljesíteni – mondta Gyurta Dániel. A sportoló szerint – aki Shane Tusuppal is beszélgetett a felkészülésről – a kétszáz méteres mellúszás világrekordja nem éri meg a nyarat.

Hosszabb alapozással készül a 2016-os ötkarikás játékokra Gyurta Dániel – olvasható a Nemzeti Sportban található interjúban. A sportoló jelezte, hogy nemrég tért vissza a Fort Lauder-i edzőtáborból, ahol sokkal jobb időket úszott, mint tavaly ilyenkor.

Gyurta Hosszú Katinka edzőjével, Shane Tusuppal is beszélgetett felkészüléséről, aki azt tanácsolta neki, ha javulni akar, akkor évközi eredményeit is meg kell döntenie. „Tudom, hogy Shane megosztó személyiség, de én tisztelem a tudását” – mondta Gyurta. Az Európa-bajnok versenyzőnek jó erőfelmérő lehet a győri országos bajnokság.

Arra a kérdésre, hogy világcsúcs kell-e az olimpiai aranyhoz, a sportoló úgy válaszolt: ebben nem olyan biztos. Mint mondta, a rekord már az olimpiát se éri meg, ráadásul a kétszáz mell a legkeményebb úszószám, ahol háromszor kell jól teljesíteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »