Gyurta Dániel részt vett a sport és hit kapcsolatáról szóló vatikáni konferencián

Gyurta Dániel részt vett a sport és hit kapcsolatáról szóló vatikáni konferencián

Október 5. és 7. között első alkalommal rendeztek konferenciát a Vatikánban a sport és hit kapcsolatáról. A Kultúra Pápai Tanácsa által szervezett nemzetközi konferencián egyedüli magyarként részt vett Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó is – tudatta a Telekom Sporthír Szolgálat.

Óriási megtiszteltetésnek tartom és nagyon büszke vagyok arra, hogy a konferencia résztvevőjeként érdekes előadásokat hallgathattam meg, amelyek amellett, hogy új ismeretekkel gazdagították, meg is erősítették a hitemet – hangsúlyozta Gyurta Dániel.

Majd hozzátette, nagy örömmel fedezte fel a meghívottak között zimbabwei úszótársát, Kirsty Coventryt, akit vele együtt Rióban beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

Az élményeket életre szólónak nevezhetem, és csak azt sajnálom, hogy minden igyekezetem ellenére nem léphettem oda Ferenc pápa mellé, hogy közös fotót készíthessek a katolikus egyház vezetőjével. Remélem, egyszer még ez is megadatik nekem, de önmagában már az is fantasztikus dolog, hogy most három méterre állhattam tőle. Hálás köszönetem a vatikáni magyar nagykövetségnek, hiszen az ő ajánlásukkal jöhettem el Vatikánba – mondta az olimpiai bajnok úszó.

Forrás: MTI

Fotó: Zenit.org

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »