Gyurta Dániel olyan nagykövet lesz, aki nem kap fizetést

Gyurta Dániel olyan nagykövet lesz, aki nem kap fizetést

Ez olyasfajta elismerés, büszkeség, amelyet az ember versenyzőként érez a győzelem után – mondta a korábbi olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó.

Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott London ötkarikás bajnokának, Gyurta Dánielnek. A korábbi olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó a Nemzeti Sportnak elmondta, a nemzetközi olimpiai mozgalommal való kapcsolattartásért lesz felelős, ée az eddigi sportdiplomáciai feladatköréhez képest ez egy újabb lépcsőfok.

“A nagyköveti kinevezés elősegíti azt, hogy még hatékonyabban képviselhessem külföldön a magyar sportot. Olimpiai bajnok vagyok, tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, ám nagykövetként dolgozni és segíteni Magyarországot még többet jelent. Kifelé is, és persze számomra is megtiszteltetés” – mondta Gyurta Dániel, aki eddig főtanácsadóként dolgozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügymniszter mellett.

Az is kiderült, a nagyköveti rang semmiféle anyagi plusz juttatással nem jár, csak egy lehetőség, aminek révén még aktívabban képviselheti a magyar sportot és a sportdiplomáciai érdekérvényesítést a nemzetközi porondon.

“Egész életemben az ötkarikás mozgalmat, az olimpiai eszmét képviseltem, és nagykövetként erre még inkább, még magasabb szinten lesz lehetőségem, úgyhogy

ez olyasfajta elismerés, büszkeség, amelyet az ember versenyzőként érez a győzelem után”

– jelentette ki London olimpiai bajnoka, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is tagja 2016 óta. Ezt a munkáját is folytathatja nagykövetként.

Nyitókép: Kovács Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »